Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Un altfel de aperitiv – brioșe cu porumb

Un altfel de aperitiv – brioșe cu porumb

Vreți un aperitiv „altfel”, dar ușor și gustos? Atunci vă îndemnăm să încercați să pregătiți brioșe cu porumb. Apropo, se gătesc foarte simplu.

Ingredientele necesare:

75 g de un­t
100 g de b­rânză matu­rată
340 g boab­e de porum­b la conse­rvă
250 ml iau­rt de băut­
4 ouă
5 linguri ­sos dulce ­de chilli
140 g de f­ăină de po­rumb
2 linguriț­e de praf ­de copt
1 lingură ­de sare
140 g făin­ă de grâu

Cum se pregătesc brioșele:

Preîncălziți cuptorul la 180° C.

Se topește untul într-o cratiță. Ungeți formele de brioșe cu 1 lingură de unt topit și apoi tapetați-le cu făină de grâu.

Răzuiți brânza. Scurgeți porumbul de apă din conservă și amestecați 2/3 din porumb cu iaurtul de băut, într-un castron mare. Mixați bine cu blenderul de mână, până aveți un piure fin. Se adaugă ouăle, sosul de chilli și restul untului. Mixați până la omogenizare.

Într-un castron diferit, combinați făina de porumb, praful de copt, sarea și făina de grâu. Se adaugă brânza și compoziția de ouă, apoi se amestecă ușor până la combinare. Împărțiți aluatul în forme și presărați restul boabelor de porumb rămase deasupra.

Lăsați tava cu brioșe în cuptorul încins timp de aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc ușor. 
Scoateți brioșele din formă cât timp sunt încă fierbinți.

Poftă bună vă dorim!

 

Sursa foto: antena3.ro

Share:

Articole recomandate