Odoraș.

Odoraș.

Tedi

5 rețete delicioase cu pere: îți lasă gura apă

5 rețete delicioase cu pere: îți lasă gura apă

 

Pere la cuptor

Ingrediente: pere (de dorit să fie mai mășcate); miere; nuci; iaurt fără zahăr (ideal ar fi iaurtul grecesc); scorțișoară.

Mod de preparare:

1. Tăiem perele în jumătate și îndepărtăm mijlocul;

2. În fiecare bucată de pară presurăm nuci fărămițare, scorțișoare și mai adăugăm și puțină miere;

3. Le băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, și lăsăm perele să se coacă pentru 25 minute;

4. După ce perele s-au copt, le stropim cu iaurt grecesc și din nou cu miere. Le puteți decora după gust și preferințe.

 

Tartă cu pere

Ingrediente: 500 g de brânză dulce de vaci; 50 ml lapte de cocos; 2 ouă; 2 linguri cu vârf de făină; praf de copt (un vârf de cuțit); 7-8 pere dulci și moi; 2 linguri de zahăr brun; 30 g de unt; o lingură de vin roșu; scorțișoară.

Mod de preparare:

1. Spălăm bine perele, le curățăm de coajă, le tăiem în jumătate și îndepărtăm cu grijă semințele.

2. Într-o tigaie neaderentă tăiem feliuțe untul (nu folosim toată cantitatea, vom păstra puțin pentru a unge vasul în care vom coace tarta) și presurăm o lingură de zahăr.

3. Așezăm perele în tigaie și le acoperim cu un capac, le lăsăm pe foc mic aproximativ 10 minute, după care le întoarcem pe cealaltă parte. Atunci când furculița intră ușor în ele, înseamnă că perele sunt gata.

4. Adăugăm vinul și le dăm la foc iute, fără să mai acoperim tigaia, aproximativ un minut. După care le lăsăm să se răcească.

5. Mixăm într-un vas: brânza, laptele, ouăle și zahărul rămas, până obținem o cremă omogenă. După care adăugăm făina și praful de copt, și mai mixăm încă odată toată compoziția împreună.

6. Punem compoziția într-un vas termorezistent pe care îl ungem în prealabil cu unt și îl tapetăm cu puțină făină.

7. Deasupra compoziției așezăm perele cu scobitura în jos.

8. Coacem tarta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

9. Se servește rece, pudrată cu praf de scorțișoară. 

 

Smoothie de pere

Ingrediente: o pară; 100 ml de lapte de migdale; puțină vanilie naturală; o banană (opțional).

Mod de preparare:

1. Se spală para bine și se curăță de coajă

2. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până obțineți o cremă lichidă

3. Se servește proaspăt și este recomandat și copiilor după 1 an.

 

Pere fierte în vin roșu

Ingrediente: 1 kg pere; 1 litru vin roşu; 125-150 g zahăr; 10-15 cuişoare aromate; scorţişoară; vanilie; 1 portocală; 300-400 ml frişcă bătută.

Mod de preparare:

1. Perele se spală bine şi se curăţă de coajă, fără să se îndepărteze şi codiţele. La bază se taie drept şi se aşază într-o cratiţă.

2. Se amestecă vinul cu zeama de la o portocală. Se adaugă vanilia, cuișoarele și scorțișoara, se amestecă ușor să se dizolve zahărul și se toarnă în vasul cu pere.

3. Se pune compoziția la foc mic, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă aproximativ jumătate de oră.

4. Se verifică dacă perele sunt bine pătrunse, după care se scot pe un platou, iar siropul rămas în cratiță se fierbe în continuare până se leagă și se obține un sirop mai consistent.

5. Perele fierte se lasă să se răcească, după care se servesc cu siropul rămas și cu puțină frișcă.

 

Pere în aluat foietaj

Ingrediente: aluat foietaj fără drojdii; pere; zahăr (2-3 linguri); 2 ouă.

Mod de preparare:

1. Spălăm bine perele, le împărțim în jumătate și le curățăm de semințe.

2. Împărțim aluatul în părți egale, după care îl tăiem în formă de pară. Puteți opta pentru orice altă formă dorită, important este să încapă para pe ea.

3. Amplasăm perele pe bucățile de aluat pregătite și le ungem cu ouă bătute cu zahăr (atât perele, cât și aluatul).

4. Dăm perele pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 de grade.

Foto: pinterest.com

Share:

Articole recomandate