Biscuiți cu ovăz și scorțișoară – rețetă dietetică și sănătoasă

Biscuiți cu ovăz și scorțișoară – rețetă dietetică și sănătoasă

Biscuiții cu ovăz și scorțișoară reprezintă un desert sănătos și dietetic. Vă propunem să încercați să-i gătiți, mai ales că tot procesul vă va răpi cam 30-45 de minute.

Ingredientele necesare:

240 g făină

180 g fulgi de ovăz ce nu necesită fierbere

250 g zahăr brun

4 linguri apă fierbinte

1 linguriță rasă cu bicarbonat de sodiu

240 g margarină sau unt cu conținut scăzut de grăsimi

4 linguri sirop de arțar

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Pregătește două tăvi cu foaie de copt. Amestecă făina, zahărul, ovăzul și scorțisoara într-un bol mai mare. Topește untul sau margarina împreună cu siropul de arțar. Amestecă, separat, bicarbonatul în apa fierbinte și adaugă grasimea topită în el. Încorporează treptat ingredientele lichide în cele uscate, până formezi un aluat. Formează biluțe din aluat și așază-le în tavă, la distanța de 5 cm unele de altele. Bagă biscuiții la cuptor, 20 de minute sau până când se rumenesc pe deasupra.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; enjoy-dessert.com

Adaugă comentariu

Închide