Cătina cu miere de albine – un leac universal pentru zeci de boli

Cătina cu miere de albine – un leac universal pentru zeci de boli

Cătina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu. Datorită concentrației foarte mari de vitamina C, cătina te ferește de răceli și nu numai.

Cătina este un tonic excelent, mărind rezistența atât la efort intelectual, cât și cel fizic. Se recomandă împotriva asteniei de primăvară, dar și elevilor sau studenților, mai ales în perioadele de vârf cu teze și examene.

Proprietățile antioxidante de la cătina cu miere de albine sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar (poate vindeca orice viroză respiratorie sau răceală). De asemenea este recunoscută și pentru beneficiile sănătății ochilor după un consum zilnic. Reglează sistemul endocrin și previne atacurile de cord. Practic asigură o bune funcționare a întregului organism și previne rateurile inimii în urma unei vieți toxice de oraș.

Cătina cu miere de albine are un conținut de microelemente similare cu sângele uman. Este ușor asimilată de organism pentru că vine cu efectul său antibacterian, vindecător și reparator. Mierea aduce alături succesul în tratarea bolilor hepatice, digestive, de sânge.


 

Mod de preparare a cătinii cu miere de albine:

Într-un borcan de 800 ml, se zdrobesc 500 g boabe de cătină, peste care se adaugă 500 g de miere. 3 săptămâni se lasă la macerat în borcan închis și în frigider.

Proporția ideală este două părți miere și o parte cătină. Daca se pune prea puțină miere se va subția mult, iar cătina, fiind zemoasă, va începe să fermenteze. Este bine ca boabele de cătină să fie zdrobite și cojile aruncate altfel boabele se vor lipi de limbă și unii nu suportă senzația aceasta.

 

Informații: sevedetot.ro

Foto simbol: mirpchel.com; svyimed.com

Adaugă comentariu

Închide