Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Cea mai simplă reţetă pentru un chec pufos de post

Cea mai simplă reţetă pentru un chec pufos de post

Chiar dacă suntem în perioada Postului Mare, ne putem delecta cu un chec gustos și pufos, fără să punem în el produse de frupt. Checul de post este foarte uşor de preparat, nu necesită foarte multe ingrediente şi va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru cei dragi. Nu necesită nici experienţă foarte mare în bucătărie. 

INGREDIENTE

 2 căni de făină

 1 cană de zahăr

1/2 cană de ulei

1 lingură de zahăr vanilat

1 cană de apă

1 praf de copt

3 linguri de nucă de cocos

2 linguri de cacao neagră

2 linguri cu dulceaţă de vişine

 

PREPARARE chec de post

Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, făina și zahărul vanilat. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Împărțim compoziția în două. Într-una din ele punem dulceața de vișine și cacao și omogenizăm. În cealaltă adăugăm nuca de cocos. Ungem o tavă cu ulei, o tapetăm cu făină și punem cele două compoziții, alternându-le. Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crăpa puțin, să nu va faceți griji, deoarece așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 minute în tavă. Peste 10 min îl scoateți și lăsați să se răcorească bine. Apoi îl pudrați cu zahăr și îl serviți.

Poftă bună!

Informații și foto: vocea.biz

Share:

Articole recomandate