Cel mai delicios cheesecake cu caise, ușor de preparat

Cel mai delicios cheesecake cu caise, ușor de preparat

Se apropie weekendul, iar tu cu siguranță ai vrea să te alinți cu ceva dulce și delicios. Încearcă să prepari un cheesecake de casă, care este foarte ușor de preparat, este foarte delicios, dar și arată foarte apetisant. Cu siguranță membrii familiei tale vor rămâne impresionați de gustul și finețea acestui desert.

Ingrediente pentru aluat:

- 100 gr de unt;

- 200 gr de făină;

- 1 ou;

- 2-3 linguri de lapte;

- 4 linguri de zahăr;

- 1 linguriță de praf de copt.

Ingrediente pentru umplutură:

- 300 gr de brânză de vaci;

- 50-100 gr de zahăr (după preferință);

- vanilie;

- 2 ouă;

- 1 lingură de amidon;

- caise conservate (sau piersici).

Pentru început amestecați untul cu făina, până obțineți o masă fărâmicioasă. După care adăugați restul ingredientelor și repede începeți a frământa aluatul. Nu trebuie să-l amestecați foarte mult timp pentru a nu lăsa untul să se topească, deoarece aluatul va deveni lipicios. Întindeți aluatul în vasul pentru copt și faceți pe el niște găuri mici cu ajutorul unei furculițe. Puneți aluatul la frigider pentru jumătate de oră.

În timp ce aluatul stă la frigider, începeți să pregătiți umplutura. Amestecați bine brânza cu zahărul, ouăle, amidonul și vanilia. După care puneți aluatul din frigider în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și lăsați să se coacă timp de 10 minute. Scoateți aluatul din cuptor și puneți peste el umplutura făcută, iar deasupra puneți caisele așa încât pe jumătate să fie îmbibate în brânză. Puneți din nou prăjitura în cuptor pentru aproximativ 30 de minute, atunci când este gata trebuie să aibă o culoare aurie.

Puteți servi cheesecake-ul rece sau fierbinte, însoțit de un ceai sau o ciocolată caldă! Poftă mare!

Foto: bucatarul.tv; vkusnodoma.net

Adaugă comentariu

Închide