Cel mai sănătos desert de toamnă: Dovleac copt cu miere şi scorţişoară

Cel mai sănătos desert de toamnă: Dovleac copt cu miere şi scorţişoară

Acum toamna dovleacul este la mare căutare, dar și este ușor de găsit. Această legumă este bogată în antioxidanţi şi vitamine, săracă în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă. În context am decis să căutăm și să vă propunem o rețetă de desert din dovleac, dar care să fie și gustos, și sănătos.

Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale. Cel de-al doilea ingredient important pe care îl conţine dovleacul este potasiul. Acest mineral vă oferă energie şi ţine tensiunea sub control. În plus, conţinutul bogat în fibre asigură buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia bolilor cardiovasculare, a asteniei, cât şi a cancerului.

Mierea şi scorţişoara au de asemenea proprietăţi excelente de vindecare, datorită multitudinii de elemente pe care le conţin fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi. Respectiv, această combinaţie ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor inimii şi reglează funcţiile sistemului digestiv. De asemenea, scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a fi transformat în grăsime.

 

Mod de preparare a desertului:

Aveți nevoie de: dovleac, scorţişoară, miere, coajă de lămâie.

Se gătește astfel: se taie dovleacul în bucăţi mai mari, în forma dorită, apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei și se bagă în cuptorul încins, la foc mic. Se coace aproximativ 30 – 35 de minute. După ce s-a mai răcit se unge cu miere şi se presară scorţişoara şi coaja de lămâie.

Vă dorim poftă mare!

 

Informații și foto: doctorulzilei.ro

Adaugă comentariu

Închide