Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Coşuleţe cu migdale în ciocolată

Coşuleţe cu migdale în ciocolată

Ingrediente

  • Ciocolată 150 g
  • Migdale prăjite 100 g
  • Coajă rasă de portocală (simplă sau confiată)
  • Opţional, fructe uscate

Paşi:

1. Rupeţi ciocolata în bucăţi şi topiţi-o la aburi (într-un vas mai mic pus de-asupra altui vas în care fierbe apa).

2. Uscaţi uşurel migdalele pe o tigaie, apoi decojiţi-le uşurel.

3. Presăraţi coaja rasă de-asupra migdalelor, apoi adăugaţi o parte din ciocolata topită şi amestecaţi bine cu o lingură.

4. Formaţi bile de mărime unei nuci, apoi mai înmuiaţi-le pe rând în ciocolata topită.

5. Cât sunt calde, puneţi-le în forme/coşuleţe din hârtie şi lăsaţi la rece, pentru a se întări.

 

Notă: Se pot înlocui migdalele şi cu alune sau nuci. De asemenea, pot fi adăugate fructe uscate mărunţite (caise, stafide, smochine, oricare vă plac).

Simplu şi gustos!

Share:

Articole recomandate