Desert potrivit pentru toată familia – negresă cu cocos

Desert potrivit pentru toată familia – negresă cu cocos

Negresa este una dintre prăjiturile preferate ale multora, dar când îi adaugi si nucă de cocos capătă un gust exotic minunat. Vedeți mai jos o rețetă care se gătește destul de ușor, în schimb obțineți un desert minunat.

Ingredientele necesare:

150 ml de lapte

400 gr de zahăr

200 gr de unt

50 gr de cacao

4 ouă

Jumătate de cană cu miez de nucă tocat mărunt

4 linguri de nucă de cocos

1 plic praf de copt

200 gr de făină

Pentru ornat

50 gr de ciocolată

2 linguri de nucă de cocos

Cum se prepară negresa:

Într-o cratiță mică (2-3 l) se pun la foc mic laptele, zahărul, cacaua cernută și untul. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. După ce dă în clocot și se leagă compoziția se dau deoparte 7-8 linguri (care se păstrează pentru glazură), iar restul se lasă la răcit. În acest amestec se adaugă gălbenușurile, nuca tocată, nuca de cocos, albușurile bătute spumă tare și făina cernută combinată cu praful de copt. Se amestecă ușor, prin răsturnare, și se pune totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava în cuptorul încins în prealabil și se coace la foc potrivit aproximativ 40-45 de minute.

Peste crema păstrată se pune ciocolata rasă și se amestecă la cald. Blatul se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit, iar glazura se toarnă peste el când este călduț. Se întinde glazura uniform. Prăjitura se taie când se răcește și se ornează cu nucă de cocos.

 

Sursa: totuldespremame.ro; retete.unica.ro

Adaugă comentariu

Închide