Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Iată cum se gătește cea mai simplă rețetă de prăjitură cu umplutură de lămâie!

Iată cum se gătește cea mai simplă rețetă de prăjitură cu umplutură de lămâie!

Suntem în prag de weekend și taman veți avea timp de gătit ceva gustos. Iar lămâia este un ingredient potrivit mai ales că se apropie perioada virozelor și e bine să vă faceți plinul de Vitamina C. Așa că vă propunem să vedeți cum puteți găti foarte simplu prăjitura cu umplutură de lămâie.

Ingrediente necesare:

Pentru crustă:
1/2 pachet de unt
50 gr zahăr
100 gr făină
esență de vanilie
1/4 linguriță sare

Pentru umplutură:
4 ouă
350 gr zahăr
50 gr făină
50 ml suc de lămâie
50 ml bere cu aromă de fructe
coajă de lămâie dată pe răzătoare
zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu puțin unt o tavă de copt.

Crusta:
3. Mixează untul cu zahărul timp de 2 minute.
4. Pune apoi făina, vanilia și sarea. Omogenizează.
5. Transferă compoziția în tavă, întinde-o uniform și bag-o în cuptor pentru 15 minute. Las-o apoi să se răcească.

Umplutura:
6. Mixează ouăle și zahărul timp de 1 minut.
7. Încorporează făina, zeama de lămâie, berea și coaja de lămâie. Omogenizează.
8. Toarnă ușor umplutura peste crustă și bagă înapoi în cuptor, pentru 20-25 de minute.
Înainte de a da prăjitura la frigider, las-o să se răcească de tot.
Servește-o cu zahăr pudră.

 

Sursa: evzmonden.ro; bzi.ro; clickpoftabuna.ro

Share:

Articole recomandate