Negresă de post cu glazură – un desert ce te cucerește din prima

Negresă de post cu glazură – un desert ce te cucerește din prima

Suntem în plin post și mulți se străduiesc să se abțină de la produsele de origine animală. Dar acesta nu e un motiv să vă lipsiți și de desert. Așa că vă îndemnăm să faceți o negresă de post cu glazură de ciocolată.

Ingrediente blat:

150 g de zahăr

300 ml de apă

150 ml de ulei

6 linguri de cacao

600 g de faina

1 esență de rom

1 lingură bicarbonat de sodiu

zeamă de la 1 lămâie.

 

Ingrediente pentru glazură:

200 g de margarină

100 g de zahăr

4 linguri de cacao

1 esență de rom

miez de nucă (opțional).

Mod de preparare:

Se începe prin a amesteca zahărul cu apa și uleiul, după care se combină făina cu cacaua și se adaugă bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie.

Se adaugă făina, se omogenizează bine, iar apoi se pune esența de rom. Compoziția obținută se toarnă într-o tava tapetată cu ulei și făină.

Punem negresa la cuptor pentru circa 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Separat se topește margarina cu zahărul, esența de rom și cacaua. Vasul se tine pe foc până când compoziția se îngroașă, amestecându-se încontinuu.

Când prăjitura este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Doar după ce s-a răcit complet se poate turna glazura. Opțional se poate orna cu miez de nucă.

 

Sursa: clickpoftabuna.ro

Adaugă comentariu

Închide