Negresă de post după rețeta de la JamilaCuisine

Negresă de post după rețeta de la JamilaCuisine

Negresă de post după rețeta de la JamilaCuisine

Geanina Staicu Avram, cunoscută ca autoarea blogului de rețete JamilaCuisine, își bucură urmăritorii cu o serie de dulciuri de post. Iar noi am ales rețeta renumitei negrese, pe care la fel să o puteți savura chiar dacă țineți post acum. Potrivit autoarei, pregătirea celor necesare vă va lua cam jumătate de oră, iar coacerea doar 10 minute. Deci să purcedem!

Geanina recunoaște pe blogul său că a fost sceptică atunci când a făcut prima dată prăjitura gândindu-se că poate nu va avea un gust bun, dar puteți să o credeți pe cuvânt, este excelentă. E pufoasă, aromată, ciocolătoasă și perfectă pentru a ne îndulci în zilele de post.

Ingrediente:

- 500 ml de cafea

- 420 g de făină

- 300 g de zahăr

- 120 ml de ulei

- 60 g de cacao

- 2 lingurițe rase de carbonat de sodiu

- o lingură de oțet

- 1 esență de vanilie

- un praf de sare

Dacă o serviți copiilor, puteți înlocui cafeaua cu apă sau cu lapte de migdale, cocos, soia. Și zahărul se poate înlocui cu un alt îndulcitor la alegere, important e să fie stabil termic.

Mod de preparare:

Într-un bol puneți toate ingredientele uscate și le amestecați cu un tel.

Apoi adăugați cafeaua, uleiul, esența de vanilie și oțetul, adică toate ingredientele lichide, și amestecați cu același tel până se uniformizează.

Turnați ulterior compoziția obținută într-o tava tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 10 minute. Iar dacă doriți, după ce se răcește nițel presărați zahăr pudră peste negresă.

Poftă mare!

 

Foto simbol: click.ro

Adaugă comentariu

Închide