Rețeta ciocolatei de casă – delicioasă și sănătoasă

Rețeta ciocolatei de casă – delicioasă și sănătoasă

Pentru a prepara o ciocolată de casă care se topeşte în gură trebuie să ţineţi cont de câteva lucruri esenţiale care fac diferenţa între un desert banal şi unul incredibil de bun. Secretul pentru a prepara o delicioasă ciocolată de casă constă în calitatea produselor folosite. Cel mai important ingredient este laptele praf care trebuie să fie strict pentru uz alimentar (nu pentru hrana bebeluşilor) şi să fie de bună calitate. De asemenea, e nevoie de cacao fină.

Ingrediente:

- 500 gr lapte praf

- 500 gr zahăr

- 50 gr cacao

- 100 gr unt sau margarină

- 100 ml apă

- stafide, nuci prăjite, alune, arome după gust.

 

Preparare:

Apa şi zahărul se pun pe foc şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se adaugă untul.

Se închide focul şi se adaugă în ploaie laptele praf şi cacao care au fost cernute în prealabil şi amestecate.

Când se omogenizează compoziţia se adaugă aromele (esenţa de rom, vanilie, migdale - după gust) şi nuci, stafide ori alune.

Compoziţia se toarnă cât este caldă într-o tavă întinsă pe care aşternem folie alimentară. Se întinde compoziţia uniform şi cât este caldă se trasează dungi pe ciocolată în forma dorită (pătrăţele, romburi, triunghiuri). Ciocolata nu va putea fi tăiată când e rece dacă nu sunt trasate dungile cât timp compoziţia e caldă.

Ciocolata poate fi servită după ce a fost lăsată cel puţin paru-cinci ore la rece.
 

Sursa: adevarul.ro; vkusno.com

Adaugă comentariu

Închide