Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețete sănătoase pentru primul tort aniversar a copilului

Rețete sănătoase pentru primul tort aniversar a copilului

Prima aniversare a copilului e un eveniment cu o importanță mare, nu doar pentru părinți, ci și pentru copil, iar tortul, cu siguranță, trebuie să fie cel mai grozav. Cea mai mare problemă în acest caz este conținutul tortului. Cantitatea mare de zahăr, marțipan și altele cu siguranță nu au ce căuta în alimentația unui copil atât de mic. Și dacă crezi că nu există torturi sănătoase, să știi că greșești. Mai jos vă oferim câteva idei de rețete potrivite pentru tortul de la prima aniversare.

Tort de pepene

Ingrediente:

250 g mascarpone

100 g cremă de brânză nesărată

Un baton de vanilie sau praf de vanilie bio

Opțional o linguriță de miere

Pepene roșu

Mod de preparare:

Se taie pepenele astfel încât să îi dea o formă cât mai asemănătoare cu cea a unui tort. Întâi scăpați de coajă în întregime. După care se pune pe o farfurie și rotindu-l ușor se sculptează în jurul lui. Între timp pregătiți crema amestecând mascarpone cu crema de brânză și vanilie care ar trebuie să fie la temperatura camerei. În caz că este prea tare compoziția adăugați puțină miere. Ștergeți pepenele cu șervețele pentru a crea aderența, apoi întindeți crema cu o spatulă, astfel încât să acoperiți tot pepenele. În cremă mai puteți adăuga nuci, alune, migdale fărâmițate. La final ornamentați cu afine, zmeură, felii de banane sau alte fructe.

Această rețetă de tort a fost pregătită pentru primul majorat al copilului la 18 luni de viață.

 

 

Ceesecake fără coacere

Ingrediente pentru blat:

200 g biscuiți fără zahăr, fără îndulcitori, de preferat făcuți de casă

Aproximativ 50 g alune sau migdale râșnite

Aproximativ 50 g nuci râșnite

100 g de unt

Ingrediente pentru cremă:

250 g Mascarpone

200 g iaurt grecesc

O banană mare bine coaptă

Praf de vanilie bio sau un baton de vanilie

Aproximativ 250 g fructe de pădure

Modul de preparare fără coacere:

Fărâmițați biscuiții, topiți untul. Amestecați biscuiții cu alunele, nucile și turnați untul topit peste ele, rezultatul ar trebui să fie o compoziție de consistența nisipului umed. Pregătiți o tavă cu pereți detașabili de dimensiuni mai mici, pe fundul căreia puneți hârtie de copt. Așezați compoziția de biscuiți în tavă și presați ușor până se nivelează. Dați tava la frigider, între timp ocupându-vă de cremă. Pentru cremă, pisați banana cu furculița și adăugați restul ingredientelor. Mixați. Compoziția obținută o turnați peste blatul din biscuiți și se nivelează. Deasupra se așează fructele de pădure și se dă la frigider pentru minim o oră, după care se servește.

Tort cu banană și piersică

Ingrediente:

- 1/2 ceașcă piersici/nectarine curățate

- 1 banană

Fructele se mixează foarte bine.

- 1/2 ceașcă de fructe (de mai sus)

- 1/2 ceașcă buttermilk sau 1/2 ceașcă lapte + 1 lingură de suc de lămâie (se lasă așa 5 minute și rezultă buttermilk)

- 1 ou

- vanilie

- 1 ceașcă de făină integrală

- 1 linguriță bicarbonat de sodiu

crema:

- friscă organică sau mascarpone

- fructe

- sirop de arțar sau piure de curmale

Mod de pregătire:

Amestecați pe rând: fructele piure, laptele, oul și vanilia. Apoi încorporați restul ingredientelor. Toarnă compoziția în forma de tortuleț deja unsă și lasă tava în cuptorul încins cca 20-30 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în centru va ieși curată.

Se ornamentează cu: frișcă organică sau mascarpone îndulcit cu puțin sirop de arțar sau piure de curmale și fructe la alegere pentru decor.

 

Tort raw vegan cu zmeură, căpșuni și ananas

Ingrediente pentru blat:

400 g alune de pădure macinate

60 g cacao, cacao raw

1/4 linguriță sare

50 g nucă, cocos

200 g curmale fără sâmburi

Ingrediente pentru cremă:

100g curmale fără sâmburi

50 g stafide

60 ml miere

un avocado foarte copt

30 g cacao raw

Pentru umplutură și ornat

150 g zmeură proaspată sau congelată

250 g căpsuni

120 g ananas din compot

un kiwi

Mixați alunele de pădure. Când s-au făcut aproape praf adăugați curmalele, cărora le scoateți sâmburii și pe care cu jumătate de oră înainte le hidratați în siropul de la cutia de compot de ananas. Adăugăm sarea, cacao, nuca de cocos și mixăm din nou până obținem o compoziție lipicioasă și care poate fi modelată. Împărțim compoziția în două părți egale pe care le învelim în folie de plastic și le punem în frigider. Crema se prepară simplu cu ajutorul robotului de bucătărie. Mai apoi mixăm foarte bine curmalele, stafidele (tot hidratate) cu mierea, apoi adăugăm avocado și mixăm din nou până obținem o compoziție omogenă, căreia îi adăugăm cacao și omogenizăm din nou. Se modelează primul blat, (se poate cu mâna căci e mai comod) peste care se pune toată crema, iar deasupra căpșuni, kiwi, ananas din compot tăiate bucățele mici. Urmează cel de-al doilea blat. Ornamentăm cu zmeură sau cu alte fructe și pomușoare.

 

De asemenea puteți opta pentru un tort din clătite, făcute ca acasă la bunica. Dar iarăși aveți grijă la ingrediente.

 

Pentru inspirație vedeți ideile de mai jos:

 

 

  

 

 

Sursa: clubulbebelusilor.ro, pinterest.com

Share:

Articole recomandate