Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Tartă cu dovleac și nuci

Tartă cu dovleac și nuci

Acum avem din plin și dovleac și miez de nucă, așa că vă propunem să faceți un desert gustos și sănătos, pe placul întregii familii – tartă cu dovleac și nuci.

Ingrediente necesare

Pentru aluat:
220 g făină
sare
110 ml ulei
60 ml lapte
unt pentru uns tava

Pentru umplutură:
1 kg de dovleac
2 ouă
230 ml lapte
150 g de zahăr
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
miezul de la 4 nuci dat prin maşină
1/2 linguriţă sare
jumătăţi de miez de nucă pentru ornat

Mod de preparare:

Aluatul: se amestecă uleiul cu laptele, apoi se încorporează făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Ingredientele trebuie să fie reci, nu se frământă cu mâna, ci doar cu spatula. Se pune aluatul între două hârtii de copt şi se întinde o foaie cu care „căptuşim“ forma de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Umplutura: 1 kg de dovleac curăţat de sâmburi se taie cubuleţe şi se coace la cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 30 minute. Se scoate miezul şi se mixează. Se bat ouăle, se încorporează laptele în care s-au adăugat zahărul şi toate celelalte condimente. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor 15 minute. Când s-a întărit, se pun jumătăţile de miez de nucă şi se mai lasă la copt aproximativ 25 de minute.

Sursa: clickpoftabuna.ro; bhg.com

Share:

Articole recomandate