Tort de cocos, fără zahăr. Potrivit pentru copii!

Tort de cocos, fără zahăr. Potrivit pentru copii!

Tortul de cocos cu cremă de zmeură nu conține zahăr și este foarte potrivit atât pentru copii, cât și pentru cei care au redus consumul de zahăr. Așa că vă îndemnăm să-l gătiți și să-l savurați!

Ingredientele necesare

Pentru blat:

60 g făină de cocos

1 praf de sare

2 g praf de copt

5 ouă

112 g ulei de cocos

175 ml miere sau sirop de arțar

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță de zeamă de lămâie

50 g dulceață de zmeură fără zahăr

 

Pentru cremă:

230 g ulei de cocos

70 g miere

2 lingurițe amidon de porumb

4 lingurițe făină de cocos

2 lingurițe de cremă de cocos

 

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi cu diametrul de 10 cm.

Într-un bol se amestecă toate ingredientele solide și se lasă deoparte. Se iau două ouă și se separă albușurile de gălbenuș. Într-un vas mare se amestecă 3 ouă întregi, gălbenușurile de la cele 2 ouă separate, uleiul de cocos, mierea, extractul de vanilie și zeama de lămâie. Când s-au omogenizat se toarnă peste ingredientele uscate și se încorporează cu ajutorul unui tel.

În alt bol se bat albușurile spumă și apoi se pun peste amestecul de mai sus, amestecându-se de sus în jos.

Se împarte aluatul în 2 și se pune în cele două tăvi și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Apoi, se scot și se lasă să se răcească 5-10 minute.

Pentru cremă se amestecă toate ingredientele, mai puțin crema de cocos. Se insistă până compoziția crește în volum, apoi se adaugă crema de cocos. Se dă la rece până se folosește.

Cele două blaturi de tort se taie în două. Se pune prima felie într-un inel cu diagonala de 10. Se pun un strat de cremă și puțină dulceață de zmeură. Se acoperă cu următoarea felie. Se pun iarăși cremă și dulceață. Se continuă până se termină blaturile, apoi se dă la rece o oră. La final se îmbracă în cremă.

Se decorează cu fructe proaspete. 

 

Sursa: totuldespremame.ro

 

Adaugă comentariu

Închide