Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Tort de morcovi cu nuci

Tort de morcovi cu nuci

Cui nu-i place desertul? Sunt foarte puțini oameni care ar refuza o prăjitură sau o felie de tort. Mai ales copiii. De aia e cazul să ne străduim să gătim deserturi cât mai sănătoase. De data aceasta vă propunem rețeta unui tort cu morcov și nuci. Dar atenție, conține zahăr deci copiilor mai mici nu trebuie oferit sau într-o cantitate foarte mică.

Ingrediente:

- 400 g morcovi

- 3 ouă

- 200 ml ulei

- 150 g zahăr

- 250 g făină

- 1 plic praf de copt

- 1 linguriță bicarbonat

- 120 g nuci

- 1 esență vanilie

- ¼ linguriță sare;

Pentru cremă:

- 400 g cremă de brânză

- 150 g zahăr pudră;

Pentru decor:

- 30 g nuci.

Preparare: 

Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul și cu uleiul. Încorporezi făina cernută, praful de copt, bicarbonatul, sarea și esența de vanilie. Adaugi morcovii dați prin răzătoarea mică și nucile mărunțite. Tapetezi o formă rotundă de copt, torni compoziția și o dai la cuptorul preîncălzit, 40-50 de minute, la 160°C. Scoți blatul din cuptor, îl lași la răcit, apoi îl împarți în două bucăți, pe lat.

Pentru cremă, mixezi într-un bol crema de brânză și zahărul pudră. Întinzi jumătate din această compoziție peste o felie de blat, apoi acoperi cu cealaltă felie, iar cu restul de cremă îmbraci tortul. Ornezi tortul cu nuci tocate grosier și îl lași la frigider câteva ore înainte de servire.

 

Sursa: click.ro; lady.mail.ru

Share:

Articole recomandate