Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Carne de porc cu gutui – aroma acestei mâncări e de nedescris

Carne de porc cu gutui – aroma acestei mâncări e de nedescris

Gustul acrişor şi aromele care se întrepătrund ale acestei reţete de mâncare cu gutui şi carne de porc vă vor face cu siguranţă să vă lingeţi degetele. Vă propunem să profitați din plin de gutuile apărute recent pe piață, care sunt foarte gustoase, și să gătiți această mâncare minunată.

Ingrediente:

- 400 de grame de pulpă de porc

- 2 gutui

- o lingură cu vârf zahăr

- o lingură cu vârf făină

- un morcov

- boia, piper, sare

 

Preparare:

Se taie carnea fâşii, se condimentează şi se prăjeşte în puţin ulei.

Morcovul se curăţă şi se taie şi el fâşii, iar când scade zeama lăsată de carne, se adaugă peste aceasta şi se completează cu apă până când carnea este acoperită. Se lasă să fiarbă înăbuşit.

Separat, facem sosul. Punem zahărul la caramelizat până capătă o culoare roşiatică şi adăugăm o jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă până se dizolvă caramelul.

Separat, amestecăm făina cu o lingură de apă şi adăugăm în siropul fierbinte, amestecând încontinuu.

Lăsăm sosul deoparte şi, când carnea este gata, pregătim gutuile. Le curăţăm de sâmburi şi le tăiem felii, cu tot cu coajă. Se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. La final, se pune carnea într-un vas de yena, apoi feliile de gutui şi la final sosul.

Se bagă la cuptor vreme de 30 de minute, iar apoi se serveşte cu garnitură de cartofi.
 

Sursa: adevarul.ro; edimdoma.ru

Share:

Articole recomandate