Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Chiftele de morcovi cu sos de iaurt. Sănătate în farfurie!

Chiftele de morcovi cu sos de iaurt. Sănătate în farfurie!

Ți-ai obișnuit familia cu chifteluțe din carne, dar acum cu ușurință le poți înlocui cu cele din legume, căci gustul va întrece așteptările. Chiftelele din morcovi cu sos de iaurt sunt un preparat vegetarian hrănitor, foarte sănătos, dar și delicios. Acest fel de mâncare te poate ajuta să reduci consumul de carne, pentru a te bucura și mai mult de gustul savuros și beneficiile legumelor.

 

Ingrediente

  • 400 g morcovi
  • 250 g năut fiert
  • 1 ou mare
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1/2 linguriță boabe de coriandru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 150 g iaurt
  • sare  

 

Mod de preparare

1. Fierbe morcovii în apă cu sare, până se înmoaie. Lasă-i să se răcească un pic, apoi dă-i prin blender, împreună cu năutul, și pasează bine ingredientele până obții un piure. Separat, prăjește puțin boabele de chimion și coriandru, apoi pisează-le bine și adaugă-le în piureul de morcov și năut. (Dacă nu dispui de asemenea boabe, nu e nimic grav, fie le faci așa, fie adaugi un pic de usturoi)

2. Adaugă puțină sare, pătrunjelul și oul, și amestecă-le din nou. Formează chifteluțele în palmele umezite în prealabil și pune-le la prăjit în baie de ulei încins. Scoate-le pe un șervețel de hârtie, pentru a elimina surplusul de grăsime.

3. Cât se prăjesc chifteluțele, prepară și sosul, amestecând iaurtul, mărarul tocat mărunt și ceapa verde cu puțină sare. Chifteluțele se servesc cu sos rece de iaurt pe deasupra.

 

Poftă bună!

Sursa: copilul.ro

Share:

Articole recomandate