Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Pâinică de casă cu nuci, usturoi și busuioc

Pâinică de casă cu nuci, usturoi și busuioc

Toamna a venit și deja de câteva săptămâni e din ce în ce mai frig. În astfel de zile îți dorești o supă gustoasă pe care să o savurezi cu o felioară de pâine aromată. În context am decis să vă oferim rețeta unei pâinici cu nuci, usturoi și busuioc.

 

Aveți nevoie de:

200 ml lapte

140 ml apă călduță

4 linguri ulei de măsline extravirgin

600 gr. faină

65 gr. nuci zdrobite

65 gr. fulgi de ovăz

2 căței de usturoi

1 linguriță de oregano uscat

1 linguriță și jumătate de busuioc proaspăt

1 lingură ulei de nuci

2 lingurițe de sare de mare neiodată

2 lingurițe de zahăr

1 plic și jumătate de drojdie uscată

Cum se prepară:

Laptele, apa, uleiul de măsline, usturoiul tocat se pun într-un ibric la foc mic și se încălzește puțin amestecul (atenție, nu înfierbântați). Adăugați și busuiocul tocat.

Făina se cerne într-un lighean, se pune sarea pe margine, în mijloc - zahărul și drojdia, și tot pe margine fulgii de ovăz și nucile măcinate.

Apoi turnați lichidul peste făina din vas, cumva pe margine, și începeți să frământați pâinea. Când toate ingredientele s-au omogenizat, adăugați uleiul de nuci, și mai frământați până obțineți o cocă elastică și moale.

Mai presărați puțină făină peste aluat, și lăsați la crescut la loc cald în bucătărie până când își dublează volumul.

Apoi se dă formă pâinii, o așezați pe tava de cuptor tapetată cu pergament și mai lăsați la crescut aluatul încă 15 minute.

Între timp pregătiți cuptorul, îl preîncălziți la 200 de grade Celsius și coaceți pâinea până se rumenește, cam 25 - 30 de minute.

Nu tăiați pâinea caldă. Lăsați-o până se răcește complet și apoi o puteți felia.

 

Informații și foto: bucataras.ro; povarenok.ru

Share:

Articole recomandate