Piept savuros de pui cu sparanghel copt

Piept savuros de pui cu sparanghel copt

Dacă sunteți în căutarea unei rețete ușor de preparat, dar gustoasă și sănătoasă, atunci vă propunem să încercați pieptul de pui cu sparanghel copt. O rețetă potrivită, mai ales că acum este sezonul sparanghelului și cel care e crescut de agricultorii autohtoni este deja în vânzare de câteva săptămâni.

Pentru pui:
1 piept de pui dezosat
150 de grame de făină albă
sare
piper
50 de grame de unt
2 linguri ulei de măsline
150 ml de vin alb sec
zeamă de lămâie după gust
2 linguri capere
1 lingura de pătrunjel verde tocat

Pentru sparanghel:
1 legătură de sparanghel verde
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 linguriță de sare
1 jumătate de linguriță de piper
1 cățel de usturoi tocat
zeamă de lămâie după gust


 

Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de șnițel și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezonează cu sare și piper pe ambele părți. Se trec prin făină, apoi se prăjesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc. Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul, și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat, se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.


Pentru sparanghel se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.

E o mâncare ușor de pregătit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.


 

 

Poftă bună! 

 

Informații și foto: reteteculinare.ro

Adaugă comentariu

Închide