Piure de somon cu morcovi și roșii: rețeta ideală pentru copilul care refuză peștele

Piure de somon cu morcovi și roșii: rețeta ideală pentru copilul care refuză peștele

Copilul refuză să mănânce pește? Atunci piureul de somon cu morcovi și roșii poate fi micul secret de a-l face să consume acest produs foarte sănătos. Plus la aceasta, îți va lua cam 35 de minute ca să gătești acest piure.

Ingrediente:

225 g de morcovi curățați și tăiați rondele

150 g de file de somon

1 jumătate de linguriță de lapte

30 g de unt

2 roșii bine coapte, decojite, fără seminte și tăiate mărunt

40 g de brânză Cheddar rasă

Mod de preparare:

Fierbe morcovii la aburi timp de 15-20 de minute, astfel încât să devină foarte moi. Între timp, pune somonul într-un vas pe care îl poți introduce în cuptorul cu microunde și adaugă peste el laptele și jumătate din cantitatea de unt. Lasă-l la cuptor aproximativ două minute. 

Dacă nu vrei să folosești cuptorul cu microunde, gătește somonul în lapte într-o tigaie timp de 4-5 minute. Topește restul de unt într-o cratiță, adaugă roșiile și sotează-le până devin  moi, apoi ia oala de pe foc și adaugă brânza Cheddar, amestecând bine. Procesează în blender compoziția cu roșiile, alături de morcovul fiert.

Curăță bine somonul de piele și eventualele oase, apoi adaugă-l (fără lichidul în care l-ai fiert) peste mixtura din blender. Procesează încă 30 de secunde și verifică dacă are consistența dorită.

 

Sursa: copilul.ro; sircooking.ru

Adaugă comentariu

Închide