Sfaturi de la bucătari pentru gospodine

Sfaturi de la bucătari pentru gospodine

Fiecare bucătar are micile lui secrete care îl ajută să fie perfect în bucătăria lui. Vezi mai jos câteva trucuri şi sfaturi de la bucătarii cu renume care te vor ajuta să te descurci de minune în propria ta bucătărie.

 

1.Dacă vrei ca orezul să fie alb ca zăpada, atunci când îl fierbi adaugă un pic de oţet.

2.Pentru a da o notă picantă anumitor gustări, şterge farfuria cu un căţel de usturoi şi după adaugă salata, garnitura etc.

3.Ficatul trebuie sărat la sfârşit, în caz contrat va deveni tare.

4.Pentru ca partea de sus a tartelor să nu se ardă, acoperă-le cu o bucată de hârtie umedă.

5.Pentru ca să tai frumos un ou fiert, umezeşte lama cuţitului cu apă rece.

6.Carnea tocată va fi mai gustoasă dacă vei adăuga ceapă crudă, ceapă prăjită şi cartof crud dat prin răzătoare.

7.Înlocuieşte sarea cu sucul de lămâie, aşa nu veţi săra prea tare mâncarea, iar gustul lămâiei îi va oferi o aromă deosebită.

8.Vinetele nu vor avea un gust amar dacă le veţi tăia, le veţi săra şi le veţi lăsa un pic să se scurgă. După această procedură spălaţi-le în apă rece.

9.Migdalele pot fi curăţate uşor dacă le fierbeţi timp de 5 minute, iar apoi le răcoriţi în apă rece.

10.Poţi obţine mai uşor cremă de smântână dacă adaugi un pic de albuş de ou.

11.Dacă vrei ca carnea pe care o găteşti în rolă să fie rumenă, unge-o cu suc de rodie sau cu miere, diluată cu vin sec, coniac sau apă.

12.Dacă ai fiert mult prea mult carnea, atunci tai-o felii şi pune-o pe farfurii. Deasupra adaugă ceapă, roşii, un pic de ulei, suc de lămâie şi oţet.

13.Salata Vinaigrette va fi mai gustoasă dacă adaugaţi o lingură de lapte şi o linguriţă de zahăr.

14.Înainte ca să luaţi de pe foc cratiţa cu supă, adăugaţi un pic de suc de varză, morcov sau roşii. Acest truc îi va oferi o aromă deosebită şi va îmbogăţi supa cu vitamine.


Sursa: p-i-f.livejournal.com

Foto: boudinblanc.co.uk

Adaugă comentariu

Închide