Foarte potrivită pentru zilele reci – supă de ciuperci cu cartofi

Foarte potrivită pentru zilele reci – supă de ciuperci cu cartofi

Cum afară e tot mai rece, ne dorim o mâncare caldă și gustoasă, iar supa de ciuperci cu cartofi credem că este foarte potrivită. Mai ales că ciupercile au o mulțime de beneficii, fiind aproape la fel de hrănitoare, din punct de vedere caloric, ca și carnea, căci nu degeaba ciupercile mai sunt numite și „carnea vegetală”. Supa aceasta se gătește foarte ușor!

 

Ingrediente necesare pentru supă:

- 1 lingură de ulei

- 2 cepe mari, tocate

- 20 g de ciuperci uscate

- 1,2 l supă de legume

- 300 g ciuperci champignon

- 3 căței de usturoi mărunțiți

- 300 g cartofi tăiați mărunt

- 2 linguri de mărar proaspăt, tocat mărunt

- 4 morcovi tocați mărunt

- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

- 8 linguri de iaurt

- 55 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Încingi uleiul într-o tigaie mare. Pui ceapa și o lași 10 minute. Între timp, pui ciupercile uscate în supa de legume clocotită.

Când ceapa este călită, adaugi ciupercile proaspete tocate, usturoiul, cartofii, mărarul și morcovii și le lași până ciupercile se înmoaie. Apoi, pui ciupercile hidratate în supă și lași să fiarbă 20 de minute. Adaugi pătrunjelul.

Servești cu o porție generoasă de iaurt și miez de nucă mărunțit.

 

Sursa: clickpoftabuna.ro

Adaugă comentariu

Închide