Incredibil de gustos și potrivit sezonului – pui gătit în dovleac

Incredibil de gustos și potrivit sezonului – pui gătit în dovleac

Cu diferite ocazii vă oferim câte o rețetă interesantă de sezon, și cum ceva timp în urmă v-am scris despre principalele beneficii ale dovleacului, ne-am gândit să mai găsim o mâncare delicioasă cu acest ingredient. Astfel am descoperit rețeta puiului gătit în dovleac.

Ingredientele de care ai nevoie:

O găină

chouriço sau pepperoni (saleami iute)

sare marină sau flor de sal cu ierburi aromate

1 linguriță chimen

1 linguriță de boia dulce

1 ceapă

4 căței de usturoi

1 dovleac plăcintar

ulei de măsline

2 roșii sau bulion

o legătură de pătrunjel

coriandru sau busuioc

1-2 morcovi

100 gr bacon sau kaiser

1 pahar de vin sau bere

 

Mod de preparare:

1) Găina se taie în bucăți mici și se condimentează. Cârnațul și baconul se feliază și se amestecă cu puiul. Se lasă câteva ore la rece.
2) Se taie capacul dovleacului și se curăță bine înăuntru de semințe, iar miezul se păstrează pentru gătit.
3) Prăjește puiul în foarte puțin ulei, apoi adaugă ceapa și usturoiul tocate, roșiile sau bulionul, morcovii rondele, o parte din miezul de dovleac cubulețe, verdeața tocată mărunt și vinul. Lasă să fiarbă și toarnă în dovleacul presărat cu sare.
4) Dă la cuptorul încins la 200 de grade, circa de 30 min. Scoate și servește imediat.

Poftă mare!

P.S.: Din miezul de la dovleac puteți pregăti mai târziu o tartă sau plăcintă.

 

Sursa: gustos.ro

Adaugă comentariu

Închide