Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Supă de cartofi cu praz

Supă de cartofi cu praz

Vă doriți ceva gustos și sănătos pentru prânz sau cină? Atunci vă recomandăm supa de cartofi cu praz, care este cu adevărat savuroasă și nemaipomenit de potrivită în această perioadă de timp. Plus că și se gătește ușor.

Ingredientele necesare:

- un cartof mediu pentru fiecare porție;

- praz – 50-100 g pentru fiecare porție – un fir subțire sau jumătate de fir gros;

- unt – 30 g pentru fiecare porție;

- apă - o cană pentru fiecare porție;

- smântână fermentată – o lingură – cam 30 ml pentru fiecare porție (dar aceasta este opțional);

- sare și piper după gust.

Modul de preparare:

Se pune untul la încins într-o cratiță adâncă și încăpătoare și se călește mai întâi prazul tocat, nu rondele, ci foarte mărunt, la foc mic amestecând încontinuu cam 10-15 minute. După aceea, se pun cartofii tăiați cubulețe mici, și îi căliți și pe ei încă vreo 5-10 minute amestecând mereu.

Apoi adăugați apa și aduceți la fiert amestecul, dați focul mic, acoperiți cratița și lăsați la fiert încă vreo 10-15 min. Când cartofii au fost fierți, luați de pe foc, lăsați la răcit puțin și apoi cu zdrobitorul de cartofi pasați tot amestecul.

Așadar, după ce ați pasat totul cu zdrobitorul de cartofi, mai potriviți din sare și adăugați puțin piper pe deasupra.

Când e gata de servit, puteți adăuga în fiecare castronel câte o lingură de smântână fermentată.

 

Poftă mare vă dorim!

 

Sursa: superbebe.ro; potagercity.fr

Share:

Articole recomandate