Irina Secrieru: Femeia este cea care dă tonul unei familii

Irina Secrieru: Femeia este cea care dă tonul unei familii

A fost înzestrată cu o privire ce te doboară, iar ochii săi au reuşit să îi cucerească inima celui care îi este aproape de 12 ani. Am avut ocazia să o admir în timp ce îşi îndeplinea rolul de mamă alături de micuţul Bogdan care mi-a dezvăluit că frăţiorul lui, Timur, creşte în burtica mamei. Şi-a dorit mereu să aibă o familie unită, să fie fericită alături de copiii săi şi să fie iubită de cel care ii va fi aproape. Iar acest vis a devenit realitate şi acum poate declara că e împlinită şi fericită.

 

Irina este o femeie care ştie ce vrea de la viaţă şi care e sigură pe forţele proprii. E conştientă că studiile îţi deschid multe uşi, motiv pentru care a studiat sârguincios în timpul anilor de facultate. A făcut Facultatea de Finanţe în cadrul Academiei de Studii Economice, a făcut şi masterul şi s-a văzut chiar şi printre rândurile profesorilor din cadrul Colegiului Naţional de Comerţ. Momentan gestionează afacerea familiei şi se pare că are planuri măreţe pentru dezvoltarea acesteea. Pe lângă carieră, Irina se bucură şi de fiul său Bogdan şi se pregăteşte să dea naştere şi celui de-al doilea băieţel. Ne-a relatat pe îndelete cum a reuşit să îşi împlinească visul şi să devină o mămică fericită.

Şi-a cunoscut marea dragoste încă în timpul anilor de liceu, atunci când nici nu se gândea încă, că viitorul poate fi atât de aproape. Era la o întâlnire între prieteni, când l-a văzut pentru prima oară. Au mers împreună în parcul Valea Trandafirilor, unde au petrecut o zi plină de zâmbete şi voie bună. Apoi în aceeşi zi Sergiu i-a oferit un buchet gingaş de flori, în semn de atenţie deosebită. Mai târziu soţul i-a mărturisit că a fost orbit de ochii săi frumoşi şi că la sigur a fost o dragoste la prima vedere, o dragoste care promitea multe şi care i-a făcut ulterior fericiţi.

La început părinţii ei priveau cam sceptic această relaţie, pentru că Sergiu era ceva mai mare, iar fiica lor abia începea să înflorească. Se zice că în calea dragostei nu poţi să stai, motiv pentru care într-un final părinţii au cedat şi s-au trezit în faţa uşii cu viitorul ginere şi viitorii cuscri. Toate femeile care au trecut deja prin etapa cererii în căsătorie vor înţelege ce sentimente şi emoţii i-au cuprins fiinţa Irinei atunci când a trebuit să spună cuvântul „DA!”

Sergiu îi era ca un prieten, grijuliu şi foarte atent, mereu motivând-o să înveţe şi să absoarbă cât mai multe cunoştinţe. A avut grijă să îşi înconjoare floarea tinereţii cu prieteni de treabă şi să îi fie mereu alături. Au hotărât să se căsătorească după ce Irina îşi va termina studiile, doar că nerăbdarea era mult prea mare, aşa că tinerii îndragostiţi s-au căsătorit în ultimul său an de facultate, la data de 13 iulie, iar din acea zi s-au împlinit deja 7 ani.

„Trăiesc o poveste care a început atunci când l-am cunoscut. Am avut parte de o nuntă de vis şi de multe momente inedite alături de soţul meu. Ţin să le mulţumesc şi părinţilor care ne-au suşinut atât material, cât şi spiritual. Le sunt profund recunoascătoare pentru tot sprijinul.”

După nuntă era firesc să apară şi un bebeluş, mai ales că Sergiu îşi dorea cu mare ardoare să devină tătic. Încă înainte de a se căsători, cei doi, în comun acord, au hotărât cum se vor numi viitorii lor copii: fetiţa-Amelia, iar băieţelul-Bogdan. Au planificat totul până în cele mai mici detalii şi atunci când le era viaţa mai dragă, Irina a devenit mămică cu burtică. Entuziasmul şi fericirea acestui cuplu era de nedescris, iar soţul, de fericire, nu înceta să îi tot sărute burtica.

O iubea nespus de mult, motiv pentru care i-a fost mereu alături atunci când ea a avut nevoie. Iar dacă micile capricii îşi făceau apariţia, soţul se grăbea să îi îndeplinească poftele.

„Atunci când intram în supermarket, dispăream în departamentul dulciurilor, iar soţul ştia unde să mă găsească. Am avut numeroase pofte în timpul sarcinii şi îmi amintesc că o dată, la miezul nopţii mi se făcuse poftă de salată din roşii, castraveţi şi smântână, uneori chiar murături, sau icre roşii,” spune Irina.

Sergiu i-a fost mereu alături şi a însoţit-o chiar şi în timpul naşterii, pentru a o putea încuraja şi susţine. Micuţul lor a apărut pe lume la 14 februarie, ca o dovadă clară a dragostei dintre cei doi.

BOGDAN are deja 5 anişori şi e un flăcău arătos şi descurcăreţ. Este antrenat în numeroase activităţi care contribuie la formarea lui atât fizică, cât şi morală. Practică taekwondo şi în curând se va alege cu o centură nouă, iar pe lângă asta, Bogdan mai e şi un bun cunoscător al limbii engleze. Îi place mult să se bălăcească în apă, aşa că bazinul a devenit o pasiune primordială, iar mai nou, îşi doreşte să practice şi fotbalul. Pentru că şi-a dorit acest copil destul de mult, tatăl este cel care îi îndeplineşte toate dorinţele, pe când mama se dovedeşte a fi cea, care îşi mai mustrează uneori odrasla.

„La doi ani fiul meu cunoştea deja literele şi încerca să citească primele cuvinte. Îmi punea multe întrebări şi era setos de cunoştinţe. Iar acum deprinde repede poeziile şi e suficient să îi citesc de câteva ori versurile că el le şi cunoaşte deja”.

Bogdan şi-a dorit foarte mult o surioară, însă atunci când a aflat că va avea un frăţior nu s-a întristat prea mult, pentru că e sigur că fratele îi va fi cel mai bun prieten. Bogdan ne-a dezvăluit că atunci când va creşte mare va deveni milionar, iar momentan strânge bani pentru a-şi procura un automobil sportiv de curse. Am avut ocazia să port o discuţie între patru ochi cu micuţul Bogdan şi acesta mi-a afirmat că are cea mai frumoasă şi cea mai bună mămică de pe lume. Pentru că mămica lui îl duce la gradiniţă, îi porneşte desenele animate şi îl iubeşte mult. Tatăl îşi vede băiatul implicat în domeniul dreptului, motiv pentru care plănuieşte să îl trimită la studii peste hotare.

Cea de-a doua fericire majoră au cunoscut-o în acest an, în pragul revelionului, atunci când au aflat că vor deveni părinţi pentru cea de-a doua oară. Îşi doreau mult o fetiţă, doar că şi de această dată Dumnezeu le-a hărăzit un băieţel care se va numi Timur. Soţul Irinei îşi doreşte cât mai mulţi copii, iar din acest motiv a construit o casă mare, încăpătoare pentru toţi copiii care vor veni în viaţa lor.

Înainte de naşterea celui de-al doilea odoraş, părinţii sunt prinşi în renovarea casei. Ei doresc să îşi întâmpine copilul într-o atmosferă cât mai plăcută. Cu acest prilej au hotărât să îi amenajeze şi camera lui Bogdan, căruia i-au oferit cea mai mare odaie din casă. În ea se vor regăsi toate plăcerile lumeşti. Iar pentru viitorul copilaş au amenajat o odăiţă ceva mai micuţă şi au pictat-o în culori proaspete şi calde.

Irina consideră că femeia reprezintă elementul primordial în cadrul unei familii. Femeia este cea care dă tonul relaţiilor dintre membrii familiei şi tot ea este cea care menţine căldura din camin.

„Înainte de a veni soţul de la muncă, încerc să fac aşa, încât toate treburile să fie puse la punct: cina, curăţenia, copilul. Atunci când bărbatul se întoarce de la muncă el vrea să vadă acasă o femeie frumoasă, nicidecum una cu părul ciufulit şi prinsă în activităţile casnice. Încerc să îmi dedic serile familiei, să le fiu aproape şi să ne distrăm împreună.”

Chiar dacă Irina şi Sergiu sunt prinşi în cele mai diverse activităţi, găsesc mereu timp pentru a fi împreună, motiv pentru care în fiecare săptămână încearcă să îşi ocupe timpul cât mai frumos şi cat mai divers. Vacanţele şi le petrec la mare, în hotelurile ce dispun de topogane, care se dovedesc a fi preferatele lui Bogdan.

Cuplul Secrieru este gata să investească în odraslele lor tot timpul şi toată dragostea de care dispun.

Aceasta este povestea mamei Irina Secrieru, o femeie iubită la superlativ de către soţul Sergiu,  precum şi îndrăgită de cel căruia i-a dat viaţă – fecioraşul Bogdan.

Text de Diana Gaţcan

Articolul a fost publicat în revista "Mame de succes", nr. 2 (4) din 2014

Adaugă comentariu

Închide