Nume deosebite pentru băieței și fetițe

Nume deosebite pentru băieței și fetițe

Când sunteți în așteptarea unui bebeluș alegerea numelui devine o preocupare majoră pentru părinți. În context am decis să vă oferim două liste de nume deosebite pentru băieței și fetițe. Sperăm să vă fie de folos.

Nume deosebite pentru fetițe:

Oriana sau Ariana sunt doua nume deosebite de fete si foarte rar întâlnite prin spațiul românesc. Oriana este italienesc, dar are origini latine, simbolizând răsăritul, iar Ariana are o însemnătate biblică deosebită, semnificând „cel mai sfânt".

Ingrid nu este un nume foarte rar, dar este deosebit. Dacă îl alegi, atunci acest nume o va deosebi pe fetița ta de celelalte și o va ajuta să-și creeze o personalitate proprie.

Serena - un nume superb, melodios, care provine de la seren, adică liniștit, calm, împăcat cu sine. Un nume curajos și melodios.

Alana este un nume rar întâlnit, dar extrem de plăcut ca sonoritate. Este una dintre cele mai interesante alegeri pentru cei care își doresc ca bebelușul lor să aibă un nume original și creativ.

Alisa sau Alisia - nu doar că sunt deosebite, dar sună și foarte bine.

Matiana este forma feminina a lui Matei. Are o sonoritate amplă, intensă și poate deveni un ajutor în clădirea stimei și încrederii de sine a oricărei fetițe.

 

Nume deosebite de băieței:

Matius. În regiunea noastră întâlnim mai mult variantele de Matei sau Mateo. Dar acesta e un prenume foarte inspirat și original pentru un băiețel.

Tiberius. Deși Tiberiu este un nume care se regăsește adesea printre numele de băieței, latinescul Tiberius este mai rar întâlnit, dar este mai special și mai de impact.

Călin este un nume masculin destul de rar, deși este 100% românesc și are semnificația de frumos și puternic, calități pe care orice părinte le vrea pentru copilul său.

Albert este un prenume masculin special. Impozant si puternic, a fost numele multor prinți și împărați, dar și al unor personaje de viță nobilă din istorie.

Eusebiu este un nume destul de neobișnuit, dar care poate reprezenta o alegere inspirată pentru botezul unui băiețel. Este un nume interesant și provine de la forma grecească "eusebes", care înseamnă "pios".

Adam chiar dacă acesta poate fi considerat cel mai vechi nume din lume, nu mai este atât de întâlnit. Este o alegere deosebită și rară, care l-ar ajuta pe micuț să se diferențieze de ceilalți copii.

 

Informații: copilul.ro

Foto simbol: otvetymamam.ru

Adaugă comentariu

Închide