Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

7 semne timpurii care îți sugerează că ești însărcinată

7 semne timpurii care îți sugerează că ești însărcinată

Sarcina este cu adevărat un proces magic, minunat, însă trebuie să fim puţin realiste şi să avem în vedere şi aspectele negative. Unele dintre ele pot apărea chiar în prima săptămână după concepţie şi pot fi adesea confundate cu simptomele sindromului premenstrual. Află câteva dintre simptomele timpurii de sarcină!

Dureri şi sensibilitate ridicată la nivelul sânilor

Sânii pot fi extrem de fermi şi sensibili la o săptămână sau două după concepţie. Medicii ginecologi spun că se produc atât de mult estrogen şi progesteron la începutul sarcinii încât glandele aflate la nivelul sânilor încep să crească.

Crampe şi dureri de spate

Multe femei confundă aceste semne timpurii comune ale sarcinii cu simptomele sindromului pre-menstrual, dar de fapt ele sunt cauzate de modificări hormonale şi de creşterea uterului.

Sângerarea de nidație (implantarea ovulului fecundat)

Dacă observi că perioada menstruală pare mai scurtă sau diferită de cea obişnuită, poate fi un semn de sarcină. Atunci când ovulul fertilizat se implantează în mucoasa uterului de la aproximativ şase până la 12 zile după concepţie, s-ar putea să apară sângerări vaginale de implantare.

Oboseală cronică

În primele câteva săptămâni, corpul funcţionează 24 de ore din 24 pentru a susţine sarcina, iar oboseala este un răspuns normal. Progesteronul suplimentar produs după concepţie determină creşterea temperaturii bazale a corpului, ceea ce, la rândul său, contribuie la o lipsă de energie. Inima pompează sânge şi mai repede, deoarece trebuie să furnizeze oxigen suplimentar uterului; şi acest lucru te poate face să te simţi obosită.

Mameloanele

Hormonii de sarcină afectează de asemenea activitatea melanocitelor sau a celulelor din mameloane responsabile pentru culoarea lor.

Stări de greaţă, constipaţie, indigestie

Deşi stările de greaţă de dimineaţă afectează până la 85% dintre femeile însărcinate, este la fel de posibil ca ele să nu se resimtă timp de câteva săptămâni. Unele femei pot prezenta greaţă de mişcare, mai subtilă, ca simptom de sarcină timpurie. Aceasta poate începe încă după două săptămâni de la concepţie. Progesteronul provoacă multe încetiniri, spun experţii. Acest lucru include procesele digestive, uneori ducând la constipaţie sau indigestie. Din moment ce stomacul nu se goleşte pe cât de repede se întâmplă în mod normal, stările de greaţă sau chiar vărsăturile sunt aproape imposibil de evitat, acesta încercând să elimine ce anume îl deranjează. Greaţa este de asemenea legată de gonadotropina corionică umană (HCG), un hormon care poate fi detectat în sângele sau urina mamei. Cu cât este mai mare nivelul de HCG (în cazul gemenilor), cu atât mai rău este posibil să te simţi.

Urinarea frecventă

S-ar putea să crezi că urinarea frecventă intervine mai târziu, atunci când bebeluşul apasă pe vezica urinară, dar aceasta poate începe uneori mai devreme. Nu numai că uterul care se umflă poate exercita presiune asupra vezicii urinare, dar fluxul de sânge suplimentar către rinichi (care începe imediat) îi determină de asemenea să producă mai multă urină.

Schimbări bruşte de temperament

Probabil că acum zece minute plângeai la un episod din serialul favorit, iar acum eşti furioasă şi te simţi plină de energie. Acest lucru este perfect normal în timpul sarcinii, ca urmare a faptului că se produc o serie de schimbări hormonale care se „joacă” adesea cu comportamentul tău.

 

Sursa: csid.ro; woman.ru

Share:

Articole recomandate