De ce femeile gravide sunt mai sensibile la gripă?

De ce femeile gravide sunt mai sensibile la gripă?

Femeile gravide au o sensibilitate crescută la infecții, mai ales la gripă. De exemplu dacă sunt infectate cu virusul gripei, acest risc fiind destul de mare în sezonul rece, ele pot avea simptome mult mai severe care pot duce la complicații grave și chiar la spitalizare.

Cea mai frecventă complicație a gripei este bronșita, care se poate transforma în infecție toracică sau pneumonie. Alte complicații sunt: infecția urechii medii sau otita medie, meningita, encefalita și altele.

Medicii recomandă vaccinul antigripal pentru că ajută în prevenirea îmbolnăvirii de gripă la femeile gravide în sezonul rece. Cei mai sensibili la gripă sunt copiii, bătrânii și femeile gravide. Infecția cu virusul gripal în timpul sarcinii este periculoasă și pentru mamă dar și pentru fătul din pântecul ei.

Vaccinul antigripal nu este 100% eficient dar poate reduce severitatea simptomelor cauzate de gripă. Principalele simptome de gripă sunt: roșu în gât, dureri de cap, dureri musculare, stări febrile, tuse, curgerea nasului.

Sistemul imunitar la gravide este mai slab și de aceea organismul luptă mai greu împotriva infecțiilor. Femeile care sunt însărcinate trebuie să aibă grijă să nu se îmbolnăvească de gripă și pentru aceasta cea mai bună soluție este vaccinarea. Gripa poate afecta foarte tare și bebelușii nou-născuți, aceștia pot lua virusul gripal de la mama lor.

Sursa: familist.ro

Adaugă comentariu

Închide