Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Diareea în sarcină - cum afectează fătul și ce e de făcut

Diareea în sarcină - cum afectează fătul și ce e de făcut

Diareea în sarcină este frecvent întâlnită, așa cum e și constipația. De cele mai multe ori, este provocată de schimbările hormonale, de stres sau de anumite modificări alimentare. În alte situații, poate fi vorba despre enterocolită, cauzată de un virus, o bacterie, paraziți, toxiinfecție alimentară sau consumul de medicamente. În situații rare, diareea în sarcină poate duce la deshidratare sau, în cazuri extreme, chiar la naștere prematură. 

AdvertisementOdată cu instalarea sarcinii, apar grețurile și poftele, care pot schimba radical obiceiurile alimentare, iar acest lucru poate duce la apariția câtorva episoade diareice. Vitaminele prenatale pot, de asemenea, să deranjeze stomacul, iar schimbările hormonale pot cauza atât diaree, cât și constipație. De cele mai multe ori, diareea dispare în două zile, iar dacă nu se întâmplă acest lucru e posibil ca ea să fie provocată de un virus sau de o bacterie.

În cazul în care vomiți sau elimini prin scaun orice încerci să mănânci sau să bei, riscul de deshidratare este puternic, așa că trebuie să te adresezi medicului.

Iată care sunt semnele deshidratării:

- urina are o culoare galben închis

- gura uscată, lipicioasă

- sete

- episoade rare de urinare

- durere de cap

- amețeală

Ce trebuie să faci pentru a-ți reveni când ai diaree în sarcină

Regimul alimentar este important, așa că rezumă-te la alimente ușoare, cum sunt bananele, orezul, cartofii fierți, pâinea prăjită etc. Evită alimentele grase și pe cele picante, dulciurile, alimentele procesate și laptele.

Mănâncă puțin și des până când reușești să îți reiei complet și fără probleme obiceiurile alimentare. Cele mai bune lucruri pe care le poți face când te confrunți cu diareea în sarcină sunt următoarele: să respecți indicațiile medicului, să te hidratezi și să te odihnești cât mai mult. După ce începi să te simți mai bine, dacă știi că diareea a fost cauzată de o bacterie sau un virus, dezinfectează suprafețele din bucătărie și baie, frigiderul, clanțele de la uși.

 

Sursa: totuldespremame.ro; medaboutme.ru

Share:

Articole recomandate