Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Mituri şi Adevăruri despre sarcină

Mituri şi Adevăruri despre sarcină

Astăzi, tehnologia bate gura babelor, aşa că poveştile cu verigheta-pendul deasupra burţii, cu ce mănânci sau unde te uiţi, gesturi care se spune că ar indica sexul copilului, se mai fac doar spre amuzament.

Miturile legate de sarcina diferă de la generaţie la generaţie şi de la regiune la regiune, iată unele dintre cele mai întâlnite:

Mit: Dacă staţi în cap după sex, şansele de a rămâne gravidă cresc.
Adevăr: Deşi experţii spun că dacă staţi culcată după sex pentru 20-30 de minute va măriţi şansele de concepţie, pentru că spermatozoizii rămân înăuntru, statul în cap nu a fost demonstrat a fi de ajutor (şi, în plus, puteţi să va şi răniţi coloana vertebrală în timp ce încercaţi această poziţie).

Mit: Forma şi mărimea burţii pot indica sexul bebeluşului.
Adevăr: Forma şi mărimea burţii este determinată de tonusul dvs. muscular, de tonusul uterin şi de poziţia copilului. Deci cea mai sigură metodă de a afla sexul copilui dvs. este să faceţi o ecografie.

Mit: Pulsul bebeluşului poate indica sexul copilului.
Adevăr: Un puls fetal normal este între 120 şi 160 de bătăi pe minut, deşi unii oameni cred că dacă este mai rapid este fată, iar dacă este mai lent – este băiat. Nu există însă studii care să demonstreze legătură între pulsul fetal şi sex. Pulsul bebeluşul va fi diferit de la control la control – în funcţie de vârstă fetusului şi de nivelul de activitate la momentul controlului medical.

Mit: Forma şi conturul feţei gravidei poate indica sexul copilului
Adevăr: Fiecare femeie se îngraşă diferit în timpul sarcinii şi fiecare femeie are parte de modificări ale pielii diferite. Dacă oamenii vă spun că, pentru că faţă dvs. este rotundă şi rozalie, veţi avea fetiţă, se poate să aibă dreptate – la fel de bine cum pot şi greşi.

Mit: Coafatul este dăunător pentru copil.
Adevăr: Gravidele au voie să meargă la coafor, dar ar fi bine să evite vopsitul părului în primul trimestru şi în luna a noua de sarcină.

Mit: Gravida trebuie să mănânce pentru doi.
Adevăr: A purta în burtică o fiinţă nu le îndreptăţeşte pe viitoarele mame să mănânce oricât, orice şi oricând. Dimpotrivă, femeile însărcinate trebuie să acorde mai multă atenţie alimentaţiei, să mănânce zilnic fructe şi legume proaspete, carne de ca­litate, produse lactate. Medicul Gabriel Lemnete admite că gravidele au nevoie de o cantitate de hrană suplimentară, dar aceasta nu trebuie să depăşească echivalentul a 300 de calorii zilnic. În nici un caz, viitoarele mame nu vor dubla cantitatea de hrană pe conside­rentul că trebuie să mănânce pentru două persoane.

Mit: Raporturile sexuale sunt interzise în timpul sarcinii.
Adevăr: Viaţa sexuală a cuplului nu trebuie să fie afectată de apariţia sarcinii. Cu toate acestea, medicii recomandă precauţie după luna a şaptea de sarcină, din cauza riscului declanşării naşterii premature. De asemenea, cuplurile trebuie să ţină seama de recomandările medicului în cazul sarcinilor cu probleme.

Sursa: sfatulparintilor.ro, jurnalul.ro

Foto: blog.babibum.com

 
Share:

Articole recomandate