Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Specialiștii au calculat care este diferența ideală de timp între sarcini

Specialiștii au calculat care este diferența ideală de timp între sarcini

Fiecare familie este individuală și poate lua absolut liber decizia când să se nască următorul copil. Specialiștii doar vin cu unele recomandări care în special țin de sănătatea femeii, căci o diferență prea mică între sarcini pune o presiune foarte mare pe organismul mamei și aceasta poate ceda fizic sau emoțional.

În context, specialiștii menționează că primul an după naștere corpul femeii se reface, mai ales că în această perioadă ea mai și alăptează, ceea ce la fel pune presiune suplimentară pe corpul său. Totodată, dacă copilul mai mare este prea mic, următoarea sacină va decurge mai obositor, mama va fi iritată, permanent obosită, și fără ajutor suplimentar se va chinui mult.

Astfel, specialiștii au calculat că vârsta minimă între primul și al doilea copil ar trebui să fie de 3 ani. Aceștia subliniază că după sarcină femeia are nevoie de minimum 9 luni pentru refacerea organismului, plus alăptarea copilului măcar 1 an și o perioadă de răgaz pentru organism ca să se odihnească după ambele procese – sarcină și alăptare. Alăptarea mai înseamnă și o cantitate mai mare de lichid în organismul mamei, ceea ce pune presiune pe inimă și rinichi. Nu este foarte bine ca imediat după ce alăptarea a fost încetată organsimul să primească o nouă sarcină, fără să fie lăsat să se odihnească.

De asemenea, specialiștii au investigat și ce înseamnă dacă următoarea sarcină survine peste o perioadă mai îndelungată, cum ar fi peste 5 ani și mai mult. Pentru organsimul mamei aceasta ar fi ca prima sarcină, adică corpul „a uitat” că a mai avut o sarcină și acum totul va fi ca prima dată. Unele sarcini care apar la interval mai mare de 5 ani pot decurge mai greu chiar decât primele.

Cercetătorii americani au analizat datele a peste 400 de mii de femei și au ajuns la concluzia că copiii născuți la intervalul recomandat de minimum 3 ani sunt mai sănătoși, aveau greutatea normală și erau mai rar supuși riscului de naștere prematură.

 

Informații: parents.ru

Foto simbol: medweb.ru

Share:

Articole recomandate