Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Studiu: Legătura dintre febra din timpul sarcinii și autismul la copii

Studiu: Legătura dintre febra din timpul sarcinii și autismul la copii

Până acum, niciun studiu nu a descoperit motivul clar din ce cauză unii copii se nasc cu autism. Oamenii de știință au venit cu câteva teorii prin care încearcă să explice ce cauzează tulburarea neurodezvoltării. Iar potrivit unei cercetări, o posibila explicație ar putea fi că febra din timpul sarcinii poate crește riscul de autism.

Cercetătorii au descoperit că micuții ai căror mame au avut o temperatură ridicată în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină au avut cu 40% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu tulburări de spectru autism.

După analizarea datelor, oamenii de știință au concluzionat că riscul de autism a fost „crescut cu 34% atunci când mamele au raportat febră în orice moment al sarcinii și cu 40% în al doilea trimestru”. După cum a scris Washington Post, acest studiu susține teoria că agenții infecțioși care se declanșează la o femeie gravidă pot perturba dezvoltarea creierului fetusului și duce la tulburări, cum ar fi autismul.

Mady Hornig, autor principal și director al cercetării la Centrul de Infecție și Imunitate al Universității Columbia, a scris despre constatările studiului într-un comunicat de presă:

Rezultatele noastre sugerează un rol al infecției la femeia însărcinată și răspunsurile sistemelor înnăscute imune (nespecifice) la infecție, în unele cazuri de tulburare de spectru autist. Febra pare a fi forța motrice aici și nu infecția însăși care a provocat o boala”.

NOTĂ: Cercetătorii insistă că sunt necesare noi studii pentru a demonstra o legătură clară dintre febră în timpul sarcinii și autism.

 

Sursa: copilul.ro; parenting.firstcry.com

Share:

Articole recomandate