Odoraș.

Odoraș.

Nu poți concepe un copil? Iată plantele care combat amenoreea și sporesc fertilitatea

Nu poți concepe un copil? Iată plantele care combat amenoreea și sporesc fertilitatea

Multe femei care se confruntă cu probleme de fertilitate suferă de amenoree, o afecțiune cauzată de un dezechilibru hormonal și manifestată prin lipsa menstruației pe o perioadă mai mare de 2 luni. Acest dezechilibru poate fi declanșat, la rândul său, de o alimentație deficitară, tulburări de alimentație precum bulimia sau anorexia, suprasolicitarea fizică sau psihică, tulburări endocrine, boli de natură ovariană, obezitate sau boli cronice.

Lipsa ciclului menstrual este cauzat cel mai adesea de un dezechilibru hormonal, cum ar fi insuficiența de progesteron. Există și alte boli, cum ar fi tumorile ovariene, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza sau depresia.

Iată câteva preparate naturiste recunoscute pentru acțiunea lor benefică asupra sistemului reproducător feminin:

- Extractul din mlădițe de zmeur - tratează majoritatea bolilor aparatului genital feminin, inclusiv amenoreea. Se administrează sub formă de picături, de 3 ori pe zi, cu puțin timp înainte de masă.

- Leușteanul – se consumă sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriță de plantă mărunțită, adăugată la 250 ml de apă fierbinte.

- Tinctura de lemn dulce – este o plantă indiană extrem de benefică în tulburările hormonale feminine, ce compensează carența de estrogen specifică amenoreei. Poate fi luată sub formă de pulbere, ceai sau tinctură. Se administrează în cure de 2 săptămâni, urmate de 14 zile de pauză, doza zilnică fiind de 3-4 lingurițe.

- Semințele de mărar – se consumă sub formă de pulbere sau tinctură extrasă la rece. Aceste preparate reprezintă un stimulent și un reglator hormonal foarte puternic.

- Brânca ursului - pulberea obținuta prin măcinarea florilor, frunzelor, și semințelor uscate de brânca ursului este excelentă pentru tratarea pentru amenoree, sterilitate feminină, a frigidității și a impotenței.

- Talpa-gâștii: este o plantă foarte eficientă în reducerea spasmelor musculare uterine și a crampelor, îmbunătățind tonusul uterin. S-a descoperit că tinctura de talpa-gâștii stimulează ușor uterul declanșând astfel menstruația.

- Pelinul negru: folosit în mod tradițional, la nivel mondial, pentru declanșarea menstruației în caz de amenoree, pelinul negru este un stimulant uterin ușor. De asemenea, susține digestia sănătoasă, ajutând la asimilarea vitaminelor și mineralelor. Acțiunea sa ușoară asupra sistemului venos ajută la ameliorarea tensiunii și stresului.

- Pătrunjelul: este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru efectul său de declanșare a menstruației. Pătrunjelul este și o sursă bogată de vitamina C, de unde și efectul antioxidant și antitumoral remarcabil al acestei plante.

- Coada șoricelului stimulează corpul feminin să declanșeze menstruația prin creșterea activității musculare la nivelul uterului, ceea ce duce la eliminarea țesutului endometrial în exces.

Atenție!!! Având un puternic efect emenagog (provoacă menstruația), nici una din aceste plante nu trebuie administrată pe perioada sarcinii.

 

Sursa: copilul.ro; openbusiness.ru

Share:

Articole recomandate