Un pahar de vin pe zi scade fertilitatea femeilor

Un pahar de vin pe zi scade fertilitatea femeilor

Cercetătorii englezi au realizat un studiu care relevă faptul că un pahar de vin pe zi întrerupe ciclul natural al femeilor şi poate deteriora, de asemenea, fertilitatea, potrivit adevarul.ro.

Doar un pahar mare de vin pe zi, scade şansele unei femei de a concepe copii. Specialiştii cred că prea mult alcool întrerupe ciclul natural al femeilor şi poate deteriora, de asemenea, fertilitatea.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 6.120 de mei, cu vârsta cuprinsă între 21 și 45 de ani, care încercau să rămână însărcinate. Toate au completat chestionare cu privire la cât de des au consumat alcool şi ceea ce au băut. Astfel, femeile care beau un pahar de 250 ml pe săptămână şi-au scăzut cu 11 % şansele de a rămâne însărcinate, în timp ce femeile care au dublat cantitatea şi-au redus şansele cu 13%.    

Specialiştii spun că femeile ar trebui să se abţină de la consumul de alcool în timp ce încearcă să aibă un copil, dar şi pe tot parcursul sarcinii, deoarece există unele dovezi că acest lucru poate dăuna fătului, scrie dailymail.co.uk.

Dr. Annie Britton, expert englez în consumul de alcool, spune că rezultatele studiului nu exclud în totalitate consumul de alcool în cazul femeilor care încearcă să rămână gravide. Un alt studiu realizat pe 11.000 de femei, publicat în Journal of Epidemiology and Community Health, a constatat că un pahar de vin pe săptămână în sarcină nu face rău bebelușului. 

Foto: newhealthadvisor.com

Adaugă comentariu

Închide