Activități de weekend, 20-21 mai 2017

Activități de weekend, 20-21 mai 2017

 

Sâmbătă, 20 mai:

 

Cea mai tare competiție pentru mămici și pici la Olympic Fest

Când?  Sâmbătă; 15:00 – 18:00

Unde?  Piața Marii Adunări Naționale

În cadrul evenimentului Olympic FEST Day, la 20 mai 2017, Odoraş.md organizează cele mai inedite şi distractive competiţii pentru mămici şi bebeluşi şi o adevărată sărbătoare pentru întreaga familie! Distracţia va avea loc într-un Orăşel al Copiilor, cu jocuri, teren de joacă, competiţii sportive, muzică, animatori şi zeci de cadouri! Detalii AICI.

 

Atelier de creație: „Bufnițe confecționate din lut”

Când?  Sâmbătă, 11:00

Unde?  Art – Studio Amighen; str. Albișoara 82/12

Copiii de la 5 anișori pot participa la atelier, aceștia vor avea posibilitatea să confecționeze o bufniță din lut. Lucrarea ulterior o veți putea lua acasă. Preț: 100 de lei. Detalii AICI.

 

Atelier MagicBox

Când?  Sâmbătă; 15:30 – 18:30

Unde?  Tucano Cofee Kenya; bd. Moscovei 1/4

Magic Box revine cu tradiţionalele sale ateliere la Tucano! Va fi organizată șezătoarea cutiuțelor magice. Participanții vor avea posibilitatea să decoreze cutiuțe din lemn de mărimi diferite, în tehnica decupajului cu foaia de orez şi alte tehnici de lucru cu lemnul. Preț: 270 de lei. Detalii AICI.

 

Spectacol: „Doctorul Au mă doare” (Доктор Айболит)

Când?  Sâmbătă, 11:00 – 11:45

Unde?  Teatrul Republican de păpuși „Licurici”, str. 31 august 1989, 121

Spectacolul va fi în limba rusă. Pot participa copiii de la 2 ani. Preț: 40 de lei. Detalii AICI.

 

Happy Kids

Când?  Sâmbătă, 11:00 – 14:00

Unde?  PANDA KIDS; str. N. Testimițanu 29/5

Obiectivele evenimentului sunt: petrecerea timpului într-un mediu de viață sănătos, promovarea jocurilor active și a sportului, îndemnarea părinților să petreacă mai mult timp cu copiii, accentuarea comuniunii om – natură. Detalii AICI.

 

Atelier de creație: „Panou în tehnica String Art”

Când?  Sâmbătă, 12:30

Unde?  Art – Studio Amighen; str. Albișoara 82/12

Copiii de la 5 anișori au oportunitatea de a petrece un week-end de neuitat, aceștia vor învăța secretele tehnicii String Art. De asemenea, vor meșteri o lucrare inedită cu ajutorul acestei tehnici, pe care ulterior o vor putea lua acasă. Preț: 100 de lei. Detalii AICI.

 

Spectacol: „Elefănțelul curios” la JUMBO

Când?  Sâmbătă, 13:00 – 13:45

Unde?  Centrul Comercial „Jumbo”

Matineul se va desfășura în limba română şi se va juca gratuit. Detalii AICI.

 

Atelier de creație: „Minionii”

Când?  Sâmbătă; 11:00 – 13:00

Unde?  Miriam; str. Nadejda Ruso 2/2

Copilașii cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani, au posibilitatea de a participa la un atelier de creație interesant. Aceștia vor realiza Minioni din pomponuri, iar lucrarea realizată o vor putea lua acasă. Detalii AICI.

 

Noaptea Muzeelor & Fashion & Art for soul

Când?  Sâmbătă; 15:00 – 00:00

Unde?  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

De Noaptea Muzeelor, muzeele de la noi au pregătit un program special pentru vizitatori. Alături de istorie și tradiții, Tinerii Designeri vin cu colecții vestimentare inspirate din obiceiuri, simboluri, povești, etc. Defilarea va avea loc la închiderea event-ului, ora 23:15. Detalii AICI.

 

Olympic Fest 2017

Când?  Sâmbătă; 15:00 – 21:00

Unde?  Piața Marii Adunări Naționale

Olympic Fest – sărbătoarea sportului pentru toți este un eveniment de proporţii, ce întrunește în fiecare an în Piața Marii Adunări Naționale mii de oameni, indiferent de abilități sportive, vârstă sau ocupație, pentru a celebra valorile Olimpice de excelență, prietenie și respect. Timp de o zi, PMAN se transformă într-un „carnaval” al sporturilor, participanții având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi și antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă sau badmintonul. Detalii AICI.

 

Expoziția „Nunta nunților”

Când?  Sâmbătă; 18:00 – 19:00

Unde?  Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală; str. Kogălniceanu, 82

Ampla expoziție va include piese utilizate în ritualurile nupțiale din Basarabia: costume populare, ștergare, covoare, forme de pâine, mobilier, registre și acte vechi de stare civilă ș.a. Prin intermediul fotografiilor de epocă, veți putea admira chipuri de miri și mirese, diverse secvențe din scenariul de nuntă. Detalii AICI.

 

Noaptea Europeană a Muzeelor

Când?  Sâmbătă; 18:00 – 00:00

Unde?  Muzeul Național de Artă al Moldovei; str. 31 August 1989

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a elaborat un vast program cultural, care va începe la ora 18.00 şi va dura până la 00.00, oferind, astfel, vizitatorilor posibilitatea de a cunoaşte patrimoniul cultural şi de a participa la diverse activităţi cultural-educaţionale. Detalii AICI.

 

Misterele muzicii

Când?  Sâmbătă; 19:00 – 21:00

Unde?  Muzeul Național de Istorie a Moldovei; str. 31 august 1989, nr. 121

Vor evolua: Mariana Bulicanu; Tania Cerga; Ana Cernicova; Ion Timofti; Tatiana Vârlan; Cristina Pintilie; Marcel Roșca; Andrei Glavan; Lilian Severin; Olga Vlaicu; Vasile Tinei; Orchestra Simfonică condusă de Dumitru Cârciumaru. Detalii AICI.

 

Festivalul Tânărului Meșteșugar

Când?  Sâmbătă – Duminică; 11:00 – 22:00

Unde?  Strada pietonală din Chișinău

La 20-21 mai, va avea loc Festivalul Tânărului Meșteșugar ediția a doua, unde vei avea posibilitatea să admiri grandioasele lucrări a peste 50 de tineri meșteșugari și să produci manual chiar tu unele din lucrările expoziționale. Vei avea parte de prestații ale artiștilor autohtoni, care vor evolua pe scenă NON-STOP, cât și o tombolă cu premii. Iar duminică, cu prilejul venirii anotimpului de vară, va fi organizat un concert pentru tineri cu un program divers și interesant. Detalii AICI.

 

 

Duminică, 21 mai:

 

Festivalul Mai Dulce 2017

Când?  Duminică, 12:00 – 20:00

Unde?  Str. Veronica Micle;

Cel mai dulce festival din Estul Europei revine cu o nouă ediție, scăldată în deserturi savuroase. Aducem un omagiu dulcișorului tradițional, facem cunoștință cu deserturi internaționale și popularizăm deserturile raw-vegane. Detalii AICI.

 

Mai Creativ – Mai dulce

Când?  Duminică, 12:00

Unde?  Str. Veronica Micle intersecție cu str. Vlaicu Pârcălab

În ediţia de anul acesta al festivalului " Mai Dulce " se organizează un atelier creativ pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 11 ani. Dacă vii la eveniment cu copiii mici şi cauţi o activitate interesantă pentru ei, atunci adu-i la atelier. Detalii AICI.

 

Atelier de creație: „Abstracție pentru copii”

Când?  Duminică, 11:00

Unde?  Art – Studio Amighen; str. Albișoara 82/12

Copiii de la 5 anișor au posibilitatea de a participa la un atelier de creație deosebit. Aceștia vor realiza o lucrare inedită, pe care ulterior o vor putea lua acasă. Preț: 100 de lei. Detalii AICI.

 

Ziua Ușilor Deschise la Artico

Când?  Duminică, 11:00 – 14:00

Unde?  Artico; Ștefan cel Mare, 169

Oaspeții Centrului vor cunoaște mai multe despre activitatea Artico și vor avea posibilitatea să viziteze spațiile Centrului. Totodată, în fața piramidei se va desfășura un concert de divertisment, susținut de colectivele de dans, muzică și teatru. Detalii AICI.

 

Spectacol: „Câinii cu colaci în coadă”

Când?  Duminică, 11:00 – 11:45

Unde?  Teatrul Republican de păpuși „Licurici”, str. 31 august 1989, 121

Spectacolul va fi în limba română. Pot participa copiii de la 2 ani. Preț: 40 de lei. Detalii AICI.

 

Spectacol cu delfini

Când? Sâmbătă - Duminică, 12:00, 15:00, 18:00

Unde? Andrei Doga 26

Spectacole cu delfini şi foci chiar la Chişinău. Copiii până la 3 ani (inclusiv) dispun de intrare gratuită la Delfinariu, dacă au un însoțitor şi stau în braţe. Delfinariul „Nemo” din Republica Moldova este unul dintre cele peste 20 de delfinarii din Europa. Detalii AICI.

 

DRUMEȚII organizate în Codri

Când? Sâmbătă – Duminică; 11:00

Unde? Complexul Etno - Cultural VATRA

Dacă vă doriți să aveți parte de week-end excepțional petrecut în Codri, atunci vedeți aici ce oportunități vi se oferă. Excursiile date vă vor umple de energie și sănătate. Detalii AICI.

 

Spectacol: „Arta conviețuirii”

Când?  Duminică, 18:30 – 20:30

Unde?  Teatrul Eugene Ionesco; str. Grigore Vieru, 11

,,Arta convieţuirii” este un spectacol montat după piesa ,,Zeul carnagiului” a scriitoarei Yasmina Reza. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon… Detalii AICI.

 

Filmul „Rock Dog” 3D (RO/RU)

Când? :  Sâmbătă - Duminică

Unde?:  Cinematograful Patria. 

Un mastif tibetan un pic naiv, dar plin de entuziasm, pornește într-o călătorie plină de peripeții după ce dă din întâmplare peste un aparat de radio, convins că are stofă de rocker și că va face carieră de muzician. Așadar, Bodi, născut și crescut în munții Himalaya, renunță la rolul de paznic pe care trebuia să îl preia de la tatăl său și pornește spre Beijing, pentru a deveni un star rock. Detalii pe patria.md

 

Filmul „Cine-i șef acasă” 3D (RO/RU)

Când? :  Sâmbătă - Duminică

Unde?:  Cinematograful Patria

Un copil în costum și cu servietă face echipă cu fratele lui mai mare de 7 ani pentru a opri complotul mișelesc al directorului general al Puppy Co. Detalii pe patria.md

Foto: Facebook.com; divertis.eu

Video: Youtube.com

 

Adaugă comentariu