Cele mai bune centre de activități s-au adunat la o MEGA SĂRBĂTOARE pentru copii!

Cele mai bune centre de activități s-au adunat la o MEGA SĂRBĂTOARE pentru copii!

 

În această duminică, s-a dat mare petrecere pentru toți copiii din oraș. O sărbătoare unică, care adunat peste 20 de ateliere de creație și centre de dezvoltare pentru copii - „Crăciunul Copiilor 2016”, organizată de Odoraș.  

Creativitatea a atins cote maxime, căci cei mici s-au putut implica în zeci de ateliere, pentru diferite vârste, în care au meșterit felicitări hand made, decorațiuni pentru pomul de Crăciun, măști, accesorii, avioane în miniatură, coronițe și multe altele.

Spre exemplu, la Piccoli Club copiii au creat ilustrate neobișnuite cu tematică de sărbătoare. La Stația de creație s-au creat jucării deosebite pentru brad din dopuri de plută, dar și punguțe pentru cadouri, din pânză de sac. La Smart kids, dar și la FasTracKids copiii au creat decoraţiuni de iarnă. Cei de la Dovleceii au făcut împreună cu cei mici felicitări din hârtie, însă cel mai mult i-a atras pe copii Labirintul lui Moş Crăciun. Şi profesorii de la centrul Smart Start au implicat copiii în activități creative de dezvoltare. 

 

 

Dincolo de atelierele de creație, picii au sărit cât au putut de tare pe trambulinele de la terenul de joacă Niagara, dar și la imensa căsuță gonflabilă de la RamZamZam. Aici s-au auzit cele mai multe chicote și strigăte de bucurie!

Cu un teren de joacă vesel și distractiv, cu căsuțe, carusele și jucării au venit educatorii de la Buburuza Mela, care, pe lângă asta, au distrat copiii cu personaje de poveste. Și la Căsuţa Buburuzei a fost mare distracție, piticii s-au jucat și au meșterit diferite lucrări.

Cei mai mici odorași s-au jucat la terenul oferit de Heinz cu tot felul de constructoare, iar la Centrul Cecefel copiii au modelat din aluat și s-au jucat cu mazăre și grăunțe – jocuri extrem de utile în dezvoltarea motricității fine.

 

 

Inventor a participat în premieră la Crăciunul copiilor și a cucerit mai ales băiețeii, cu seturi de lego, care ulterior au luat forme de maşini, babe de zăpadă, elefanţi, case etc. Fetele însă, au făcut coadă la Glamour Girl, unde scaunele nu au fost libere nici pentru o clipă. Zeci de fetițe au aşteptat cuminţi rândul să-şi vopsească unghiile, să îşi facă coafură sau machiaj. Atâtea frumuseţi pe metru pătrat cred că nu aţi întâlnit la nici o altă sărbătoare.

 

 

Grădiniţa ABC i-a atras pe toţi cu mirosurile îmbătătoare de biscuiţi pe care educatoarele le-au făcut împreună cu copiii prezenţi la sărbătoare. Restaurantul Diamant de Lux şi-a pregătit o oază de relaxare pentru toate categoriile de „clienţi”. Copiii mai mari au gătit biscuiţi, colăcei, pâinici de toate formele şi mărimile, copiii mai mici au desenat şi au colorat, iar părinţii s-au delectat cu ceai sau cafea.

Ţara de nisip a adunat toţi copilaşii dornici să deseneze pe nisip, o activitate interesantă și pentru cei mari, și pentru cei mici. Iar copii care s-au oprit în dreptul centrului Amighen au modelat din lut simbolul anulului 2017 – un cocoş din lut pe care îl vor agăţa pe bradul de acasă, după coacere.

 

 

La Azur Art, zeci de seturi de hârtie colorată, lipici, bande adezive, metri de aţă s-au transformat în accesorii, măști şi decoraţiuni pentru brad, pe care copiii le-au făcut cu mâna lor. Dacă copiilor le place să meșterească, la acest magazin creativ găsiți toate cele necesare.

RoboClub de la Artico a venit cu mulţi roboţei - unii erau ghidaţi de telecomenzi, în timp ce alţii aveau control promoţional, adică tindeau spre o anumită limită și deviau de la ea. Astfel, a atras nu doar băieţi, interesaţi de robotică, ci şi pe tăticii acestora.

Centrul de creaţie tehnică pentru copii şi adolescenţi, „Politehnic” i-a atras pe copii datorită expoziţiei cu care au venit la „Crăciunul Copiilor”. De asemenea, copiii s-au întrecut la meşterit brăţări, avioane şi felicitări de Crăciun.

 

Devar kids i-a atras pe toţi iubitorii de desen, dar și de tehnologii. Copiii au putut aici colora tot felul de desene, iar datorită unei aplicații pe tabletă sau telefon, personajele prindeau viață în 3D. Părinții au avut posibilitatea și să cumpere cărțulii, cu reduceri de 20%.

Profesorii de la Laboratorul X au adus un plus de magie sărbătorii datorită experimentelor fizice şi chimice. Copiii au putut vedea cum se creează zăpada, cum se fac viermii din plastic, cum se produc exploziile cu azot, cum se face curcubeul etc. Experimente s-au făcut şi în celălalt capăt al sălii împreună cu Tesla Boom Show, unde copiii au putut afla  despre magia fulgerelor, cum se produce curentul electric și multe alte experimente magice.

 

 

Sărbătoarea nu ar fi fost sărbătoare dacă nu erau neîntrecuţii Mimii de la Art Group Avanti, care, de fiecare dată, ştiu să ridice buna dispoziţie a tuturor celor prezenţi – de la mic la mare. Ei au stârnit zâmbete, chiar dacă… nu spuneau nici un cuvânt.

Totuşi, cel mai aşteptat personaj a fost Moş Crăciun, cel cu barbă albă, adus pentru o zi tocmai din Laponia, care a cântat şi a dansat alături de toţi cei prezenţi la sărbătoarea Crăciunul Copiilor. 

 

 

Toate aceste centre de creație și de dezvoltare pentru copii le găsiți în Chișinău. Vizitați-le măcar o dată, au activități interesante și profesori foarte buni! Faceți click pe numele fiecăruia, pentru a accesa pagina lor și a vedea programul și adresa. 

 

 

 

În curând mai multe FOTOGRAFII! Urmăriți pagina Odoraș de facebook. 

Foto: Foto d'Or/Odoras.md; Bilsagaev Photography; Valeria Negru

Adaugă comentariu