De-i frig, de plouă, de bate vântul... mamele se adună la Şezătoare!

De-i frig, de plouă, de bate vântul... mamele se adună la Şezătoare!

Dincolo de intemperiile vremii, cele mai curajoase mame s-au adunat ieri seară, la un eveniment cald şi informativ. Mamele au vorbit despre naştere, parteneriatul la naştere, îngrijirea burticilor pe timp de vară şi multe altele.

Pe 2 iunie, la Garden, mămici şi viitoare mămici au venit la cea de-a XXI-a ediţie a „Şezătorii Mamelor”, organizată de Odoraş. Chiar dacă afară ploua ca din găleată, zeci de mame şi-au făcut timp pentru o doză de informare de la medici buni, dar şi pentru relaxare şi chiar distracţie.

Într-un număr mare s-au adunat graviduţele, mai ales că mai multe teme le-au fost dedicate. Despre naştere, parteneriatul la naştere, dar şi diferite complicaţii care pot interveni în această perioadă, viitoarele mame au discutat cu Ana Josan, obstetrician-ginecolog la Medpark. Medicul a recomandat ca gravidele să meargă la naştere cu cineva în care are încredere şi cu care s-ar simţi confortabil. Şi nu e neapărat ca soţul să fie alături, poate fi şi mama (dacă nu e prea emotivă şi nu va manifesta protecţie exagerată), poate fi o prietenă apropiată, sora etc., de dorit care a născut deja.

Despre metodele de sporire a lactaţiei, dar şi de întărire a imunităţii gravidei, copiilor şi maturilor a vorbit reprezentanta companiei Grindex, care a prezentat produsul Apilac, eficient în aceste cazuri şi în multe altele, datorită proprietăţilor lăptişorului de matcă. Tot pentru gravide a fost recomandat şi suplimentul Ogestan, necesar pentru întărirea sănătăţii. Iar pentru relaxare şi somn liniştit HerbaStress. 

O temă actuală şi importantă a abordat Dorina Rotaru, neonatolog şi colaborator ştiinţific, anume “Protejarea intestinului în perioada de vară”. Pentru a preveni bolile diareice acute şi alte boli intestinale, medicul a spus că cele mai importante sunt regulile de igienă, dar şi alimentaţia, mai ales acum în perioada de vară. Dorina Rotaru a recomandat prelucrarea riguroasă a cărnii, spălarea fructelor şi legumelor, spălarea pe mâini înainte de masă, consumul de apă curată şi sănătoasă. Pentru tratarea dereglărilor intestinale, medicul a recomandat Acidolac, potrivit atât pentru copii, cât şi pentru maturi.

Surpriza serii a fost un „cuplu” de mici dansatori de la Codreanca, care au stârnit zâmbete, emoţii şi multe aplauze. Emanuella Catană, pe lângă dans, a şi cântat câteva melodii şi a invitat graviduţele în "ring". 

La eveniment am avut şi un mic târg cu hăinuţe de la MaxiKids, lumânări sculptate manual şi mărturii de botez de la PAO Candles, ceaiuri de la Poienele Moldovei

Toate mamele au primit daruri de la partenerii evenimentului şi au avut parte de surprize dulci la pauză de la Tedi, Heidi şi Aqua Unica.

 

 

 

Foto: Odoraş

Adaugă comentariu