Despre pregătirea și îngrijirea sânilor pentru alăptare s-a discutat la Festivalul Graviduțelor

Despre pregătirea și îngrijirea sânilor pentru alăptare s-a discutat la Festivalul Graviduțelor

La cea de-a doua ediție a Festivalului Graviduțelor participanții au aflat informații utile despre importanța conlucrării echipei medicale la naștere, profilaxia infecțiilor respiratorii virale și pregătirea și îngrijirea sânilor pentru alăptare.

Medicul obstetrician-ginecolog Valeriu Pădure a vorbit despre rolul calciului în sarcină, care reprezintă 2% din toată masa corpului și este necesar pentru participarea la următoarele reacții vitale: formarea oaselor, dinților, unghiilor și părului; participarea la reacții neurale; participarea la reglementarea nivelurilor de insulină și glucoză; efect pozitiv asupra coagulării sângelui; ajută sistemul nervos și protejează împotriva situațiilor stresante și a stărilor depresive. În acest sens, medicul a recomandat produsul Davita Bone, care este un supliment de calciu pentru femeile însărcinate, dar și pentru cele care își doresc să rămână însărcinate. Davita Bone are concentrația perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare, fără pierderi și are o combinație perfectă de Calciu cu vitamina D3, magneziu, zinc și cupru pentru o asimilare mai bună, cât și pentru o tolerare mai bună.

 

Medicul obstetrician-ginecolog Alesea Frumusache de la Spitalul Internațional Medpark a menționat că pretravaliul începe cu câteva săptămâni înainte de naștere (fătul începe să se pregătească de naștere prin poziționarea corectă, cu capul în jos, spre vagin). De asemenea, apar contracțiile Braxton-Hicks care nu sunt contracții ce trebuie să trimită rapid gravida la spital, dar care o anunță că momentul în care își va ține în brațe bebelușul este aproape. La fel, are loc centrarea și înmuierea cervixului, fără a începe însă dilatarea acestuia. Dopul gelatinos care protejează fătul în uter începe să fie eliminat treptat prin vagin. Eliminarea dopului gelatinos se manifestă prin eliminări mucoase, maronii din căile genitale, care pot dura 3-10 zile. Acest fapt nu reprezintă un semn de alarmă, dar este bine să anunțați medicul care vă monitorizează.

 

Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici, a vorbit despre trusa medicală pentru sezonul rece. Medicul a specificat că din trusa medicală nu trebuie să lipsească produsul Engystol pentru infecții virale, produsul Nervoheel pentru stres și neliniște, produsul Traumeel pentru inflamații și vânătăi, produsul Viburcol pentru febră, spasme și dureri.

 

Reprezentantul medical Daniela Caminschi a prezentat gama produselor HiPP. Perfect adaptate nevoilor dezvoltării copilului, produsele HiPP sunt la mare căutare de către părinții care încep diversificarea alimentației la copii. Compania HiPP are o serie de produse importante pentru alimentația unui copil și anume: piureuri din legume; piureuri din carne de vită, pui, vițel și curcan; piureuri din pește - somon sau pește de mare; fructe și cereale sau fructe și iaurt; supă de legume cu diferite tipuri de carne. HiPP oferă cea mai bună calitate, ecologică, iar toate produsele selectate pentru meniurile HiPP sunt supuse unor minuțioase și stricte controale de calitate.

 

Un moment deosebit din cadrul evenimentului a fost o defilare cu ținute casual pentru copii de la brandul autohton Victoria Palace.

 

De această dată, „Regina serii” a fost desemnată o mămică cu un termen de 40 de săptămâni și 4 zile. Aceasta a primit un coș plin de cadouri pentru nou-născut de la partenerii și sponsorii evenimentului marca Odoraș.

 

Medicul obstetrician-ginecolog, Tatiana Cebotari, a vorbit despre igiena intimă în perioada sarcinii. Specialistul a îndrumat graviduțele să aibă mare grijă de igiena intimă în timpul sarcinii și după naștere, iar un produs potrivit este Epigen Gel, care conține doar componente naturale (fără săpun, coloranți și conservanți), micșorează riscul apariției candidozelor repetate, protejează și înlătură iritațiile locale.

 

Reprezentantul medical, Zinaida Ungureanu a prezentat un produs special conceput pentru pregătirea mamelonului înainte de sarcină – Multi-Mam Balm. Anume acest produs protejează mameloanele înainte și după alăptare, previne ragadele mamare, hidratează și păstrează pielea în stare elastică și sănătoasă. Multi-Mam Balm este un produs natural, hipoalergenic și inofensiv pentru copil.

 

Reprezentantul medical Roxolana Timotin a prezentat linia de produse marca HiPP special concepute pentru îngrijirea pielii copilului. Aceasta a menționat că produsele HiPP, cum ar fi: HiPP prima cremă a copilului Baby Sanft, HiPP șervețele umede, HiPP loțiune pentru corp Baby Sanft nu conțin săpun, conservanți, coloranți, uleiuri esențiale și alcool. De asemenea, produsele au risc minim de a dezvolta alergii și curăță delicat pielea sensibilă a bebelușului.

 

Reprezentantul medical Aliona Caramelia a vorbit despre scutecele Merries. Acestea au un strat intern gros, astfel orice lichid este absorbit și nu intră în contact cu pielea bebelușului. Banda încrețită este special creată pentru a intra în contact cu pielea sensibilă a bebelușilor, având umflături pufoase, foarte absorbante, care captează lichidele. De asemenea, scutecele Merries au indicatori de umezeală care își schimbă treptat culoarea, de la galben la albastru. Culoarea albastră înseamnă că este timpul ca scutecul să fie schimbat.

 

Adaugă comentariu