​Şezătoare cu surprize în plin sezon estival

​Şezătoare cu surprize în plin sezon estival

Cea de-a XXIV șezătoare marca Odoraș a adunat, din nou, un număr impresionant de mămici, dornice de informare și relaxare, chiar dacă suntem în plin sezon estival, când multă lume pleacă în vacanță.

Pentru prima dată, prin intermediul unui joc, mămicile au avut ocazia să „se prezinte” prin intermediul numelui copiilor lor, fapt ce ne-a permis să aflăm că cele mai solicitate nume de fetițe sunt Amelia și Alexandra, iar de băieței – David, Ilieș.

Ca de fiecare dată, la eveniment au fost abordate diverse teme. Tamara Ţurcan, medic-pediatru, doctor în medicină, conferenţiar universitar, a vorbit despre primele 1000 de zile (inclusiv si cele 40 de săptămâni de viață uterine), care sunt foarte importante în creșterea și dezvoltarea unui copil. Ea a afirmat că semnele de urgență, care ar trebui să „trimită” mamele la medic, sunt lipsa poftei de mâncare a copilului, voma frecventă după fiecare masă, convulsiile, temperatura corpului mai mică decât este norma (în jur 35,5 grade), faptul că se mișcă mai puțin ca de obicei.

 

Natalia Buzatu, şef Departament Medicină de Urgenţă la Spitalul municipal pentru copii "Valentin Ignatenco" a vorbit despre problemele dereglării microflorei intestinale la copii și adulți. Mamele au aflat despre faptul că flora intestinală are o influență deosebită în procesul de digestie, în asimilarea nutrienților, precum și în întărirea sistemului imunitar. Copii se nasc cu un tub digestiv steril și primul implant de floră microbiană îl primesc odată cu colostrul (laptele matern secretat imediat după naștere). Tot Natalia Buzatu a vorbit și despre cei mai importanți agenți patogeni – virușii intestinali, paraziții, micotoxinele și bacteriile specifice (stafilococul auriu, salmonella, etc). Mamele au mai aflat care este diferența dintre prebiotice și probiotice, și care este rolul lor. Astfel, prebioticele ajută la creșterea adaptărilor benefice în organismul uman, iar probioticele sunt microorganisme vii, care ajută la refacerea florei si reechilibrarea tranzitului intestinal.

 "Glamour Girls" şi Elegant Dresses au oferit multă culoare și tandrețe acestei ediții, datorită coafurilor extraordinare și a rochițelor elegante pe care le-au purtat micile modele. Iar în timpul pauzei, mamele au avut ocazia, ca de obicei, să se delecteze cu dulciuri de la Tedi, să-și potolească setea cu apa OM, precum și să cumpere din produsele expuse la târg de partenerii Odoraș – Thai Power, Poienele Moldovei, Avene.

Alergologul Georgeta Rusu a vorbit despre protecția solară și alergiile provocate de soare, precum și  despre formele alergice și non alergice. Astfel, ceea ce de multe ori ni se pare o alergie, reprezintă de fapt o manifestare a organismului la anumite lucruri precum: transpirație, umezeala și căldură împreună etc. În asemenea situații sunt binevenite atât băițele, cât și unguentele. Georgeta Rusu a mai vorbit și despre protecția solară, foarte importantă pe această vreme toridă, în special a copiilor predispuși la diferite forme de alergii.

Mariana Tataru, reprezentant al companiei Specchiasol a vorbit despre faptul că un intestin sănătos, înfluențează sănătatea întregului organism, pecum și despre produsele Ferzym (pentru dereglările florei intestinale), Cotidierbe (produs natural împortiva constipație) și Aeris (împotriva balonărilor la sugari).

La finalul șezătorii, mamele au plecat acasă, ca de obicei, cu pungi pline de cadouri, datorită sponsorilor Specchiasol, Chicco, Avene, Klorane, Apa OM, Poeinele Moldovei, Thai Power.

 

 

 

Adaugă comentariu