Şezătoarea Mamelor sub umbrele şi în cizme de ploaie

Şezătoarea Mamelor sub umbrele şi în cizme de ploaie

Mamele s-au adunat la 15 iunie la o nouă ediţie a Şezătorii. Pentru că avem o vară ploioasă, această ediţie am „dedicat-o” umbreluţelor şi cizmuliţelor de ploaie.

La Şezătoarea Mamelor, dincolo de temele legate de sănătate şi îngrijire, echipa Odoraş vine mereu cu diferite idei creative, dar şi utile mamelor. De această dată, surpriza serii au făcut-o copilaşii care au defilat în cizme colorate de la OLDCOM, producător autohton de încălţăminte. Micuţii haioşi au încântat participantele.

 

O temă importantă abordată în cadrul şezătorii a fost „Insuficienţa venoasă cronică”, pe care a abordat-o Vasile Culiuc, medic chirurg, doctor în medicină. Medicul a menţionat că până la 30% dintre femei pot dezvolta o boală venoasă pe parcursul primei sarcini. După naştere, situaţia se ameliorează, dar nu revine complet la normal. Medicul a vorbit şi despre câteva metode de tratament: intervenţionist (chirurgical, cu laser sau cu radiofrecvenţă, cele din urmă fiind minim invazive), cu ajutorul compresiei elastice (ciorapi, feşe, compresia multistrat) sau tratamentul medicamentos. Un unguent eficient în acest sens este Lioton gel.

Medicul a recomandat gravidelor să facă un repaus de 15 minute la fiecare oră de stat în poziţie aşezată, să facă exerciţii compatibile cu sarcina (plimbare, înot, yoga, gimnastică), iar noaptea, în timpul somnului să-şi ridice picioarele mai sus decât restul corpului – cu câte un centimetru pentru fiecare oră de ortostatism (stat în picioare).

 

Despre „Îngrijirea părului pe timp de vară a vorbit Irina Batîr, doctor-triholog şi dermatolog. Medicul a menţionat că apa, vântul şi soarele de vară afectează părul şi că trebuie să-l îngrijim corespunzător. Ea a recomandat să folosim pălăriile, să nu folosim în exces placa şi foehn-ul şi să folosim produse corespunzătoare de îngrijire. Medicul le-a mai spus un secret mamelor – să-şi tundă capetele părului înainte de a merge la mare, dar să şi-l vopsească după ce revin. Svetlana Captari, reprezentant Equilibra Moldova a prezentat gama de şamponuri, balsamuri şi alte produse de calitate. Despre „Protecţia solară la copii a vorbit reprezentantul Avene, care a prezentat gama de produse solare eficiente în protecţia celor mici.

 

Zoreana Cazacu, medic obstetrician-ginecolog a abordat tema „Candidoza vaginală”, dar şi alte probleme intime. Medicul a vorbit despre simptomele, cauzele şi metodele de tratament. Ginecologul a menţionat şi ce nu trebuie să facă mamele pentru a evita iritaţiile intime: să evite tampoanele interne în timpul sarcinii, să nu facă spălături vaginale, să nu îmbrace haine (pantaloni) prea strânşi, să utilizeze săpun cu Ph neutru sau alcalin, gama Saforelle – gel şi cremă, fiind cea mai bună alegere în acest sens.

La eveniment am avut şi un mic târg cu creme şi produse cosmetice de la Antos, ceaiuri de la Poienele Moldovei, uleiuri şi balsamuri naturale de la Thai Power şi produse medicale de la PollPharma. 

Toate mamele au primit daruri de la partenerii evenimentului şi au avut parte de surprize dulci la pauză de la Tedi şi Aqua Unica.

Vedeţi şi un video cu defileul copilaşilor cu cizme colorate de la OLDCOM

Partenerii evenimentului: 

Sodimed, Berlin Chemie, Klorane Bebe, Equilibra

aqua unIQa, Chicco, Antos cosmetică naturală, PollPharma, Teo Bebe, Tedi, OLDCOM, ThaiPower.eu, Bombonici

Adaugă comentariu