Festivalul Gravidelor: Laptele matern este prima legătură după naștere între mamă și nou născut!

Festivalul Gravidelor: Laptele matern este prima legătură după naștere între mamă și nou născut!

Revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat prima ediție a Festivalului Gravidelor în acest an, pe data de 14 aprilie. Atât invitații cât și mămicile s-au bucurat să se revadă și să discute despre cele mai arzătoare probleme din timpul gravidității, după doi de evenimente online. În cadrul festivalului, participanții au avut ocazia să afle informații utile și foarte importante despre alăptare, alimentație sănătoasă și sfaturi practice pentru îngrijirea nou-născuților.

Prima invitată din cadrul evenimentul a fost medicul mamolog, Diana Sochircă, reprezentatul companiei Biessen Pharma, care le-a vorbit mămicilor despre „Pregătirea psihică și fizică pentru alăptare”. Printre subiectele abordate de doamna medic au fost: etapele de dezvoltare a glandei mamare, schimbarea sânului în timpul sarcinii, compoziția laptelui matern. De asemenea, mămicile au fost atenționate cum trebuie să atașeze corect copilul la sân. În acest sens, reprezentantul Biessen Pharma le-a recomandat mămicilor, produsul Ogestan, care are foarte multe beneficii atât pentru mamă cât și pentru copii. Un alt produs recomandat de către medic este Calactogic, care are menirea să declanșeze şi să reinstaleze lactația, să o susțină și să o prelungească. Este un preparat care conține extracte purificate din plante, cum ar fi: malț din Orz, extract de Fenicul, extract de Anason și desigur Calciu.

Medicul gastroenterolog, Veronica Cumpăt, reprezentant compania Zentiva, a vorbit despre „Reguli pentru o digestie ușoară”. Le-a informat pe mămici despre primele semne care ar trebui să le alarmeze, unele recomandări alimentare pe care să le urmeze pe durata sarcinii și nu numai, anumite sugestii pentru mesele de sărbători. Mămicile trebuie să respecte cele trei mese principale din zi plus două gustări, să mănânce multe fructe. Prezența unui somn liniștit de 7-8 ore pe noapte este un factor foarte important. Preparatul recomandat în caz de lipsă de energie, balonare, disconfort abdominal, greață, vărsături, pierderea apetitului este produsul Digenzym- eficiență trimplă într-un singur comprimat. Digenzym facilitează procesul de digestie și absorbție a alimentelor, contribuie la emulsionarea și absorbția lipidelor, contribuie la menținerea unui tranzit natural.

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată la eveniment de compania Bayer, a prezentat tema „Îngrijirea nou născutului- sfaturi esențiale”. Aceasta le-a explicat mamelor că „ora magică” pentru a hrăni bebelușul nu există. Copilul trebuie pus la sân atunci când el dorește și cere acest lucru. De asemenea, Olga Gutium a infirmat spusele unor mămici că dacă un copil mic este ținut în brațe el va fi alintat. Ea a explicat că după naștere un copil are nevoie să fie ținut în brațe pentru a se crea acel contact emoțional între mamă-copil. Totodată, specialistul în alăptarea le-a recomandat mamelor, pentru ca acestea să fie sigure și liniștite că copilul lor se satură, să îl pună pune pe cântar săptămânal.  Creșterea minim acceptabilă în greutate este de 125 de grame pe săptămână sau mai mult. Pentru îngrijirea sânilor în perioada alăptării și a ragadelor mamare a fost prezentat produsul Bepanthen unguent.

Produsul Bepanthen unguent este eficient și în protejarea pielii împotriva iritației de scutec a bebelușului, a specificat reprezentantul medical Adriana Palii. Bepanthen unguent asigură menținerea hidratării pielii, oferind condiții optime pentru refacerea pielii delicate a bebelușului. Cu un conținut de Provitamina B5 (panthenol), Bepanthen unguent a fost creat special pentru a susține refacerea naturală a pielii, menținând-o hidratată, moale și catifelată. Bepanthen unguent nu conține coloranți, conservanți și parfum.

Următoarea invitată a fost Crețu Rimma, managerul companiei Alpen Pharma care la fel a vorbit despre câteva sfaturi practice pentru viitoarele mămici, „când bebe are colici și probleme cu burtici”. Ea le-a atenționat pe mămici că prima problemă cu care se vor confrunta după naștere este plânsetul și neliniștea bebelușului. Cel mai des bebelușii plâng din cauza burții. Active Flora Baby, este o soluție pentru ameliorarea colicelor. Este un probiotic în picături pentru restabilirea și menținerea microflorei la copii de la naștere, conține LGG, unul din cele mai studiate ștamuri de lactobacterii, pe bază de ulei de măsline, acizii grași ale cărui sunt asemănătoare celor din laptele matern. Active Flora Baby reduce durerile provocate de spasme și exces de gaze, reduce plânsul și starea de neliniște, oferă o creștere armonioasă.

Produsul Depantol- un remediu universal pentru întreaga familie, a fost prezentat de către Marina Lisnic, medic pediatru și reprezentantul companiei Stada. Produsul depantol este cheia rezolvării diverselor situații problemă: arsuri, tăieturi, înțepături, zgârieturi. Crema se aplică topic pe regiunile afectat ale pieli odată sau de câteva ori pe zi, chiar și pentru bebeluși. Această cremă are efect antiinflamator, stimulează procesele de regenerare în organism, ajută în tratare rănilor cu risc de infectare, postoperatorii, arsurilor, fisurilor, tăieturilor, erupției cutanate și chiar în tratamentul dermatitelor infectate. Depantol cremă- trebuie să fie în fiecare trusă medicală.

Un moment special al serii a fost alegerea „Reginei serii” și anume graviduța cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, mămica norocoasă a avut 40 de săptămâni de sarcină și 2 zile. Revista Odoraș împreună cu partenerii și sponsorii evenimentului i-au oferit graviduței o cutie plină cu daruri pentru bebeluș.

Cu toate că tradiția Revistei Odoraș este de a alege o singură Regină a serii, de această dată, de fapt, au fost două norocoase. Chiar dacă nu avea un termen mare de sarcină, grație faptului că va fi mămica de tripleți, încă o doamnă s-a învrednicit și de acest titlu și un premiu din partea organizatorilor și partenerilor.

Următorul Festival al Gravidelor va avea loc în luna mai a anului curent. Vă invităm să fiți cu ochii pe Odoraș pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

 

 

Fotograf: Culea Constantin 
Decor: Tatiana Racu


 

p.s. Reporterul a redus calitatea fotografiilor pentru a putea fi postate, în calitate normală le puteți vedea pe pagina de facebook, Odoraș. 

 

 

Adaugă comentariu