Înghesuială la autografe la lansarea Stelei Popa

Înghesuială la autografe la lansarea Stelei Popa

Clovni, muzică, voie bună, cărți, cireșe de la Nistru, părinți, tătici, mămici și pici. Acesta a fost tabloul pe care l-au putut vedea toți cei care au fost ieri în parcul Dendrariu din capitală. Motivul: prezentatoarea TVR Stela Popa a revenit acasă cu o nouă carte de povești – Regele cel Înțelept, în colecția „Povești pentru Dănuț”. Colecție dedicată fiului său, dar și tuturor copiilor cuminți.

Și pentru că e vară, e cald și bine, Stela a decis să își invite micii cititori alături de părinții lor în aer liber, cu dansuri de la talentata Ionela Țăruș, piese cântate de frumoasa Mariana Mihăilă și speech-uri ținute de prezentatoarele Rita Ursalovschi și Lucia Roșca. Au mai fost alături de scriitoare Eugenia Bejan de la biblioteca „Ion Creangă” și jurnalista Nadia Darie cu cei doi fii ai săi.

 

Stela Popa: „Vreau ca generația care citește azi această carte, dar care mâine va fi cea care va lua decizii, să fie de pe acum pregătită. Să știe de ce fel de Rege Înțelept are nevoie un popor în fruntea sa. Cum trebuie să fie un conducător, ce calități să aibă, dar și cum trebuie să gândească cei care îl aleg”.

Lucia Roșca: „Prin Regele cel Înțelept din carte putem vedea un viitor judecător, procuror sau om cu putere de decizie. Micuții, citind această poveste vor ști cum e bine să fie în situații în care cuvântul lor contează”.

Nadia Darie: „Copiii se pregătesc de viață prin povești. Eu asta fac cu cei doi băieți ai mei. Cărțile ne sunt cei mai buni ghizi și prieteni. Inclusiv cărțile Stelei”.

Mariana Mihăilă: „Îi ofer cu drag această carte copilului meu, deoarece este plină de învățăminte. Sunt foarte selectivă când vine vorba de ce fel de lecturi îi ofer”.

Rita Ursalovschi: „O carte bună și bine aleasă în copilărie croiește un drum drept în viață oricărui mic cititor. Stela Popa știe de ce cărți au nevoie picii, deoarece este mamă și mamele simt cu toată ființa lor ce vor copilașii și ce le face bine”.

Eugenia Bejan: „Cărțile sunt ca și oamenii. Veniți să le descoperiți și la bibliotecă. Inclusiv pe cele semnate de Stela. Sunt cărți scrise cu suflet și mult talent.”

 

Alături de jurnalistă, la eveniment au fost personaje de basm, clovni, dar și surprize dulci sub formă de jeleuri savuroase pregătite de Dr. Oetker. S-a ocupat de prepararea lor binecunoscutul blogger culinar Valeria Țurcanu. Dr. Oetker nu a uitat nici de mămici, fiecare a primit câte un set de caserole bune pentru orice gospodină.

Amintim că Stela Popa și-a lansat pe 1 iunie și la București, live, la TVR, cărțile cu povești. În Republica Moldova acestea s-au bucurat de un real succes și au fost premiate la Târgul de Carte de la noi.

Adaugă comentariu