Moldova și-a ales campionii olimpici: de la bebeluși, până la adulți

Moldova și-a ales campionii olimpici: de la bebeluși, până la adulți

 

În acest weekend, zeci de mame, tați, fetițe și băieței au făcut parte din echipa olimpică a Moldovei, și asta pentru că au participat la cele mai inedite competiții din cadrul Olympic Fest 2017.

De la micii campioni, de doar câteva luni, care s-au întrecut mergând de-a bușilea, la fete și băieți, ce s-au întrecut cu biciclete și cărucioare, și până la mame și tați, ce s-au înfruntat la alergări - toți s-au implicat în activități sportive și distractive. Evenimentul a avut loc la 20 mai și a adunat în Piața Marii Adunări Naționale mii de doritori de ași etala calitățile sportive sau, pur și simplu, de a petrece timpul frumos cu toată familia. Norii, și cele câteva rafale de vânt, și ploaia nu au reușit să alunge sportivii din PMAN.

Odoras.md a fost copartener al acestui mare eveniment și a organizat patru dintre competițiile evenimentului. Distracţia a avut loc într-un Orăşel al copiilor, improvizat în cadrul Olympic Fest, unde copiii au avut parte de amuzament în locurile special amenajate pentru ei: un teren de joacă, experimente științifice uimitoare cu echipa de la Laboratorul X, distracție cu animatorii de la Ciufulica ș.a.

 

"Campionatul bebeluşilor care merg de-a buşilea" a adunat fetițe și băieței de până la 11 luni, care au participat, probabil, la prima competiție sportivă din viața lor. Cel care a ajuns primul la finish a fost Timofei Golovco în vârstă de 10 luni, care a parcurs pista de 10 metri în 1 minut și 22 de secunde. Iar pe locul doi a ajuns tot un băiețel în vârstă de 10 luni, Danu Matei, cu scorul 2,33 min. Competiția a fost colorată și a stârnit zâmbete și amuzament, asta deoarece picii s-au cam împrietenit la start și aveau chef de joacă, nu de întreceri sportive. Alți bebeluși, după ce au parcurs cu rapiditate jumătate din distanță... s-au pus pe pozat și odihnit în mijloc de teren.

 

La „Campionatul mamelor la alergat cu cărucioare” zeci de mame energice și-au ocupat locurile la linia de pornire (în acest an, fără copii în cărucioare, pentru mai multă siguranță) și au pornit într-o cursă de 70 de metri... la viteză. Cea mai iute de picior a fost Natalia Muftieva care a parcurs distanța în 08,86 secunde, ea a primit și coronița de campioană, pe care i-a înmânat-o fiicei sale, căci aceasta a susținut-o în competiție. Tatiana Dadu a ajuns pe locul 2 cu scorul 10,06, și Irina Căpățînă s-a clasat pe locul 3 cu 10,07 secunde. Menționăm că au avut loc mai multe curse, pe fiecare pistă a fost câte un arbitru cu cronometru, iar în final s-au ales mamele cu cel mai bun timp de alergare.

 

O competiție nouă în cadrul Olympic Fest a fost cea a fetițelor la alergat cu cărucioare. Micuțele de 3-5 ani și-au urmat mamele și au parcurs aceeași distanță, trezind aplauze și urale. Unele au alergat cu păpuși în cărucioare, altele fără, însă toate cu zâmbetul pe față și cu emoții pozitive. Toate au fost învingătoare, însă campioană a devenit Dogari Diana care a ajuns la finiș în 12.10 secunde. Pe locul doi a ajuns Laura Vasilachi cu 16,06 secunde și pe locul trei - Sofia Tacot cu 16,09.

 

Și „Campionatul băiețeilor la mers cu bicicleta/tricicleta” a avut loc în premieră pentru categoria de vârstă 3-5 ani. Echipați cu căști sau chipiuri și cu baloane, susținuți cu urale de părinți și de curioșii adunați de-a lungul pistei, băieții au parcurs distanța în viteză. Pe primul loc s-a clasat Alexandru Rudic, care a ajuns în 11,41 secunde, pe locul doi Maxim Glavan cu scorul 13,31 și pe locul trei - Nichita Gurău cu 16,19. În cazul tuturor curselor s-au ales câștigătorii după cel mai bun timp cronometrat, nu doar după ordinea în care au ajuns la linia de final.

 

Toți participanții evenimentului au primit daruri de la parteneri, tricouri, apă și suc, iar campionii au primit coronițe din lauri și daruri speciale, fiind premiați pe scena principală a evenimentului.

Aducem mulțumiri pentru susținere și cadouri: Tedi, apa Bucovina, Pufies, Ushastii Neani, Fudația Edelweiss, Viorica Cosmetic, Ronți, dar și animatorilor de la Laboratorul X și Clubul Ciufulica. 

Foto: Odoras.md

Adaugă comentariu