Proiecția gratuită a îndrăgitului film „Maria Mirabela”. Vezi unde va vea loc!

Proiecția gratuită a îndrăgitului film „Maria Mirabela”. Vezi unde va vea loc!

Anul acesta, în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chișinău, organizat de ALTERNATIVE CINEMA și ROVA FILM, vor putea fi văzute filmele lui Ion Popescu-Gopo, printr-un omagiu adus unui mare artist plastic român, creatorul a nenumărate filme de desen animat, în care personajul principal era „omulețul lui Gopo”, o creație proprie care l-a făcut celebru și i-a câștigat câteva premii naționale și internaționale, în calitate de actor, editor de film, scenarist și regizor de film.

 

Omulețul lui Gopo, sau, mai simplu, Omulețul, este un humanoid nud cu linii simple, care aduce în discuție problemele lumii contemporane. Primul succes al acestui personaj a fost reprezentat de premiul Palme d'or la Cannes, primit în 1957 pentru „Scurtă istorie”.

Conform programului, filmele din cadrul rubricii FOCUS GOPO, la care vă propunem să vă invitați elevii, sunt următoarele:

 

SÂMBĂTĂ, 14 Octombrie:

Cinema ODEON

11:00 –  FOCUS GOPO
              Scurtă istorie (1957, 10 min.)
              Şapte arte (1958, 11 min.)
              S-a furat o bombă (1962, 65 min.)

 

 

 

DUMINICĂ, 15 octombrie:

Cinema ODEON 

11:00  - FOCUS GOPO
             Homo Sapiens (1960, 9 min.) 
             Maria Mirabela (1981, 69 min.) 

Intrarea este liberă!!!


Aceste filme vi le recomandăm, deoarece au un potențial educativ pentru adolescenți, și ridică nivelul de cultură generală. Filmele vor fi prezentate de către criticul de film de la București, Ionuț Mareș!!!

Evenimentul este sprijinit de: Centrul Naţional al Cinematografiei din România, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău și Uniunea Cineaştilor din România.

Foto: arhiva personală

Adaugă comentariu