Psiholog: Depresia postpartum inițial se poate manifesta ca tristețe, neliniște și anxietate în primele zile după naștere

Psiholog: Depresia postpartum inițial se poate manifesta ca tristețe, neliniște și  anxietate în primele zile după naștere

Revista Odoraș invită toți părinții la evenimentul „Șezătoarea Mamelor” din 5 septembrie. De această dată, avem un invitat special care va prezenta o temă de mare interes pentru părinți. Este vorba despre psihologul Lucia Maxim care va vorbi despre depresia postpartum.

„Depresia postpartum e depresia care se instalează la femei după naștere, inițial se poate manifesta ca tristețe, neliniște și  anxietate în primele zile, perioadă numită baby blues care dacă durează mai mult de 2 săptămâni o putem numi depresie.

Simptomele sau semnele depresiei postpartum sunt în mare parte cele specifice depresiei, iar cauzele pot fi  multiple, atât de nivel fiziologic cât mai mult cred de nivel psihologic.

Experiența mea mi-a oferit ocazia să lucrez cu mămici care recunosc  și se adresează târziu,  uneori atunci când rămân puține forțe și energie pentru autoajutorare. De aceea vă îndemn, dragi proaspete mămici să fiți atente și grijulii cu voi, emoțiile și nevoile voastre, deoarece acesta e factorul primordial care contribuie la sănătatea fizică și mentală a bebelușului și să aveți curajul să cereți ajutorul celor din jur, aceasta fiind o manifestare de dragoste pentru sine”.

Pentru a afla desfășurat care sunt simptomele, cauzele și cum are loc procesul de vindecare, te invităm să te înregistrezi gratuit  AICI la „Șezătoarea Mamelor”- un eveniment informativ pentru părinți care tind să afle cât mai multă informație despre sănătatea lor și a copiilor!

 

Adaugă comentariu