Reinventează femeia din tine! Sfaturi de la personalități din Moldova și Italia

Reinventează femeia din tine! Sfaturi de la personalități din Moldova și Italia

 

În această sâmbătă, zeci de femei au decis să facă ordine… însă nu în case, ci în minte și în suflet. La un eveniment de excepție, ele au discutat cu un psiholog, un stilist renumit, o ambasadoare și un om de afaceri, de la care au luat o doză de curaj, de inspirație și mai multe informații utile. La Women’s Day ediția a treia, femeile au avut o zi întreagă dedicată doar lor!

Nu putem rezuma un eveniment frumos în câteva rânduri, însă vă spunem câteva mici secrete aflate de la cei patru speakeri.

 

Sanda Diviricean, psiholog: Nu vă fie frică de greșeli!

Psihologul le-a vorbit participantelor despre „începutul feminin” și despre cum să ne regăsim feminitatea.

 • Nu trebuie să vă fie frică de greșeli. Dacă nu știi ce e rău, nu știi nici ce e bine.
 • Ca să ne fortificăm calitățile feminine, trebuie să ne cunoaștem pe noi însene. Cum? Prin a ne conștientiza potențialul, apoi valorile, dorințele și necesitățile. Să ne întrebăm, să căutăm răspuns, astfel încât să lărgim limitele conștiinței noastre.  
 • În agendă avem adesea notate o mulțime de întâlniri, dar când am fixat ultima dată o întâlnire cu noi însine? Notați în agendă: ora 19.00-19.15 „eu cu mine” și savurați un moment de liniște, de regăsire, de meditație. Chiar și atunci când ne bem ceaiul sau cafeaua dimineața, putem medita, trebuie doar să trăim fiecare moment, să simțim aroma și gustul, să lăsăm gândurile deoparte.
 • E bine să aveți un loc în casă, care să vă aparțină, cel puțin un fotoliu sau, și mai bine, o cămăruță pe care să o puteți încuia. După o zi grea de lucru, acolo să puteți lua o pauză, să vă umpleți de energie și de potențial feminin. Să faceți un ritual din asta, să meditați, iar cei ai casei să știe că în cele 10-15 minute vreți să fiți singure.
 • Multe femei cred că pentru a fi iubite, trebuie să facă cât mai multe lucruri – să fie gospodine, să aibă afaceri de succes, să aibă grijă de casă și familie, pe când, ele trebuie doar să fie… femei. Suntem perfecționiste și ne asumăm adesea prea multe roluri, în dorința de a demonstra că putem să facem mai multe chiar și decât bărbații. Echilibrul este cel mai bun în orice relație.

 

Valeria Biagiotti, ambasadoare a Italiei în Republica Moldova: Ieșiți din umbră, găsiți curaj!

După mai multe experiențe diplomatice, la Roma, Belgrad, Strasbourg sau New York, la începutul anului 2017 a fost numită în calitate de ambasadoare a Italiei în Moldova. Excelența sa, ambasadoarea Valeria Biagiotti, pentru prima dată de când e în țara noastră, a vorbit în fața unui public nu despre acorduri, UE sau misiuni diplomatice, ci despre propriile experiențe.

 • Nu este simplu să faci o alegere. Pentru noi, femeile, e mai greu să ieșim din zona de confort, ca să facem lucruri grandioase. Eu l-am avut alături pe soțul meu, cu care m-am căsătorit cu 8 ani în urmă. E important să ai pe cineva alături, care să te susțină și care să aibă încredere în tine.
 • Le doresc femeilor din Moldova să iasă din umbră, să găsească curaj, ca să facă ceva bun pentru țara lor. Femeile din Moldova sunt puternice și gata să țină piept multor greutăți!
 • Îmi place să fac alergări, iar anul trecut am participat la primul meu Maraton, la New York. A fost o provocare și îmi doresc și în acest an să alerg la un maraton. Sunt momente de liniște și relaxare.

 

Carlo Iacullo, hair stilist: Fiți gata de schimbări!

Stilist, fondator la WeHair Academy Italia și inițiator al unei școli specializate la noi, italianul Carlo Iacullo a vorbit femeilor cum să fie mai frumoase, mai stilate și mai încrezătoare în forțele proprii.

 • Când femeia vrea să fie specială, trebuie să aibă curaj pentru schimbări și tunsori îndrăznețe.
 • Încălțămintea și coafura reprezintă „rama” pentru stil, deci aveți grijă la aceste aspecte.
 • Nu există o culoare anumită (a părului), care îmi place. Sunt culori care se potrivesc sau nu. Culoarea părului trebuie să fie aleasă în dependență de culoarea ochilor, a tenului, în dependență de caracterul, dar și de stilul vestimentar al femeii. Nu vă fie frică să experimentați! La modă acum este argintiul, dar și diferite nuanțe de roz, în combinație cu lila, violet etc.
 • Dacă machiajul e făcut corect, iar coafura potrivită, orice imperfecțiune a femeii poate deveni interesantă, deosebită, ceea ce o va face unică.
 • Voi, femeile din Moldova, sunteți prea „mame” cu bărbații voștri. Trebuie să vă oferiți timp și pentru voi, nu doar să vă dedicați lor.

 

Franco Sanna, om de afaceri:

Reprezentantul Casei Rinaldi în Moldova, cei care au oferit fourchette-ul delicios în cadrul evenimentului, a dat câteva sfaturi despre cum să alegem corect produsele pentru o alimentație sănătoasă.

 • Mâncați sănătos și atunci și părul, pielea, și tot organismul vor fi sănătoase.
 • E mai bine să mâncați alimente de calitate, naturale, fără conservanți, chiar dacă sunt un pic mai scumpe. Investiți în calitate!
 • Informați-vă despre cum trebuie să arate și cum trebuie să fie la gust un produs bun, ce trebuie să conțină. Citiți eticheta produsului!

 

Women’s Day în Chișinău este la a treia ediție, iar organizatorii - Asociația Women Adventure Moldova, promit noi evenimente grandioase pentru femei, următoarea întâlnire fiind planificată în luna iunie. Ediția curentă a fost deosebită, purtând amprente italienești și reprezentând o adevărată călătorie în frumoasa și enigmatica Italia. Oare încotro vom „călători” în luna iunie? Urmează să aflăm. Urmăriți pagina Women Adventure Moldova pentru a afla despre următorul eveniment. 

Fotografii: Ion Mocanu - evento.md

Adaugă comentariu