Sfaturile medicilor privind susținerea imunității copilului în perioada rece a anului

Sfaturile medicilor privind susținerea imunității copilului în perioada rece a anului

Pe data de 17 septembrie a avut loc ce-a de-a XI-a ediție a Șezătorii Mamelor. În cadrul evenimentului s-a discutat despre beneficiile laptelui matern, infecțiile virale respiratorii la copii și susținerea imunității copilului în sezonul rece.

Medicul neonatolog de categorie superioară, Dorina Rotaru, a menționat că răcelile nu sunt des întâlnite la bebelușii mai mici de trei luni deoarece aceștia moștenesc anticorpi de la mamă. De asemenea, laptele matern are funcția de hidratare, extrem de importantă în perioada de răceală și gripă. În cazul insuficienței laptelui matern, medicul a recomandat laptele praf Nestle, care contribuie la dezvoltarea fizică și cognitivă, asigură confortul digestiv și conține oligozaharide ce aduc beneficii pentru dezvoltarea unui sistem imunitar mai puternic.

 

Medicul ORL Alexandru Didencu a vorbit la tema „Infecțiile virale respiratorii la copii” și a prezentat produsul Marimer hypertonic, care curăță și protejează mucoasa nazală, stimulând și mecanismele de autoapărare ale organismului prin prezența mineralelor conținute. Cuprul, Magneziul, Manganul, Fierul, Seleniul și Zincul din componența Marimer au proprietăți antiinfecțioase, antiinflamatorii, antialergice și antioxidante.

 

Reprezentantul medical Olga Gritic a prezentat produsul Alpicol – o combinație inteligentă în lupta cu gripa și infecțiile respiratorii virale acute. Efectele terapeutice ale produsului Alpicol sunt: acțiune etiotropă (îndreptată asupra agentului patogen), tratament patogenetic (datorită efectului antiinflamator duce la ușurarea semnificativă a simptomelor, scade febra și durerea), tratamentul de restabilire (posedă proprietăți antioxidante, neutralizează acțiunea negativă a radicalilor liberi ce protejează celulele de stresul oxidativ), crește reactivitatea organismului (datorită îmbunătățirii capacității funcționale a sistemului imun).

 

Medicul pediatru Tatiana Vazian a vorbit despre profilaxia primară a infecțiilor respiratorii la copii și a prezentat produsul Viusid, în compoziția căruia intră o serie de antioxidanți, extracte vegetale, aminoacizi și vitamine care contribuie la regenerarea și tonifierea unui sistem imunitar slăbit. Infecțiile virale cronice determină o slăbire accentuată a sistemului imunitar, iar produsul Viusid ajută la contracararea acestui efect și la restabilirea nivelului optim a imunității.

 

Kinetoterapeutul Tamara Belicci a prezentat tema „Importanța tipului constituțional pentru aparatul locomotor” și a menționat că constituția unui individ reflectă caracteristicile nu numai ale fizicului, ci și ale activității mentale, ale metabolismului, ale funcționării sistemelor autonome, ale reacțiilor adaptive, compensatorii și patologice. Constituția unei persoane, spre deosebire de dezvoltarea sa fizică, este o caracteristică care rămâne constantă de-a lungul vieții, adică nu are o perioadă de vârstă. De fapt, constituția umană este potențialul genetic al unei persoane, un produs al eredității și al unui mediu care implementează potențialul ereditar.

 

Un moment special al evenimentului a fost alegerea „Reginei serii” și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, graviduța aleasă a avut 39 de săptămâni de sarcină și a plecat acasă cu o cutie plină de daruri pentru nou-născut.

 

Reprezentantul medical Silvia Chitoroga a vorbit despre susținerea imunității copilului în sezonul rece. În acest sens, a fost prezentat produsul Kids Gummy Calcium D3. Acest produs conține calciu, un mineral esențial pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, fiind responsabil și pentru construirea oaselor și a dinților puternici. De asemenea, produsul menționat conține vitamina D, ce joacă un rol foarte important, ea asigură transportul calciului și a fosforului în zonele corpului care au nevoie de ele pentru a sprijini creșterea oaselor și permite absorbția acestor minerale la nivelul intestinului.

 

Reprezentantul medical Lucia Sârbu a prezentat produsul Lactobex, care este recomandat pentru menținerea microflorei intestinale și stimularea sistemului imunitar. În compoziția produsului Lactobex se conțin aceleași bacterii ca și în tractul gastrointestinal la om, care formează colonii de lactobacterii și bifidobacterii. Culturile bacteriene sunt protejate de un strat dublu, care îmbunătățește semnificativ stabilitatea și pătrunderea lor în tractul intestinal, protejându-le de influența negativă a mediului înconjurător și a sucului gastric.

 

La final, participanții au vizionat un filmuleț despre asortimentul produselor Tommee Tippee. De această dată, vom descrie biberonul anticolici marca Tommee Tippee. Biberonul anticolici are senzor de temperatură, sistem de ventilație și este special conceput pentru a reduce înghițirea aerului în timpul hrănirii. Biberonul anticolici are un sistem unic format dintr-un tub de ventilație și un inel de prindere cu orificiu pentru direcționarea aerului. Astfel, când întoarceți biberonul cu tetina în jos pentru a hrăni copilul, aerul din tetină este direcționat prin sistemul de ventilație în zona de deasupra lichidului. Sistemul de ventilație nu permite aerului să se amestece cu laptele matern sau cu formula de lapte, reducând astfel formarea colicilor. Temperatura laptelui din biberon poate fi testată înainte de a hrăni copilul. Astfel, aveți posibilitatea să verificați culoarea senzorului de temperatură înainte de fiecare hrănire: albastru (laptele are o temperatura optimă pentru a hrăni copilul) și roz (laptele are o temperatura mai mare de 37°C).

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 18 octombrie, tema de bază a Șezătorii Mamelor va fi „Îngrijirea copiilor mici”, înregistrează-te gratuit AICI.

 

 

Adaugă comentariu