Spectacol-manifest împotriva violenței în familie

Spectacol-manifest împotriva violenței în familie

Una dintre problemele majore ale societății noastre, care marchează calitatea vieții și dezvoltarea copiilor este violența în familie. Compania Teatrală M.A.D.E și-a propus ca prin intermediului spectacolului „Nu striga la mine” să sensibilizeze populația țării și să oprească acest fenomen negativ.

Premierea spectacolului a avut loc la data de 12 noiembrie 2016 la Teatrul Luceafărul din Chișinău, și a avut un impact deosebit de puternic. Pe lângă faptul că sala a fost arhiplină, oamenii au aplaudat minute în șir, au trăit diferite stări împreună cu actorii Elena Guțu și Boris Lungu, de la zâmbete până la lacrimi. La scurt timp după premieră, întreaga echipă a pornit într-un turneu prin țară, pentru a mișca societatea civilă față de problema violenței domestice.

„Ideea de a prezenta într-un spectacol teatral subiectul violenţei în familie și față de femei a fost determinată de gravitatea și amploarea acestui fenomen în Republica Moldova. Spectacolul „Nu striga la mine”, scoate în prim-plan problemele care iscă această violență și impactul pe care îl are asupra copiilor. Permite să înțelegem mai bine imperfecțiunile noastre, să rezolvăm problema violenței domestice și promovarea unor valori sănătoase în rândul tinerilor”, spune Art-managerul Companiei Teatrale M.A.D.E., Cristina Barancea.

Povestea spectacolului a fost creată pe baza unor istorii adevărate de viață, adunate de la patru oameni diferiți și comasate toate împreună. Spectacolul a fost regizat de Ianoș Petrașcu, în trei perioade de viață - copilăria, adolescența și maturitatea. Sunt trei etape diferite, dar trist este faptul că în multe familii din țară violența domestică trece și își lasă amprenta prin toate.

Echipa Teatrului M.A.D.E speră ca mesajul pe care îl transmit prin intermediul spectacolului să ajungă profund la inimile spectatorilor și să contribuie într-un oricare fel, la oprirea acestui fenomen negativ din societate.

Turneul prin țară a început pe 23 noiembrie și se va încheia pe data de 10 decembrie curent. Spectacolul va avea loc în 7 raioane ale țării: Drochia, Soroca, Cahul, Hâncești, Bălți, Tiraspol și Căușeni. Mai multe detalii despre turneu găsiți pe pagina de Facebook a teatrului M.A.D.E.

Foto: Arhiva personală

Adaugă comentariu